23.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – otvaranje akva parka 15. juna

Akva park
Akva park

Izgradnja modernog akva parka na brdu Spas iznad Budve privedena je kraju, a svečano otvaranjeakva biće organizovano 15. juna.

Akva park u Budvi spremno će dočekati ljetnju trusitčku sezonu, pišu Dnevne novine. Projekat koji je realizovala ruska kompanija “Aquaterra solutions”, završen je u predviđenom roku.

Shodno ugovoru koji su prije nešto više od godinu dana potpisali tadašnji predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović i član upravnog odbora preduzeća “Aquaterra solution”, Sahret Hajdarpašić, na ime godišnjeg zakupa 42.000 kvadrata zemljišnog kompleksa na brdu Spas pomenuta kompanija će u narednih 30 godina Opštini plaćati 240.000 eura, s tim što će prve dvije rate biti umanjne za 50 odsto za period do završetka izgradnje Akva parka i dobijanja upotrebne dozvole.

Zaključivanjem ovih ugovora i izgradnjom Zabavnog Akva parka na brdu Spas, Opština Budva je prihodovala 2.000.000 eura, shodno Ugovoru o kupoprodaji opreme. Prva faza izgradnje realizovana je do ljeta 2015. godine, a druga faza koja je podrazumijevala montiranje koje je nedavno završeno.

Priča o Vodenom gradu, započela je 2006, kada je opština Budva kiparskoj kompaniji “Numerico Trade Limited” izdala zemljišni kompleks na 20 godina, a tadašnji ministar turizma Predrag Nenezić postavio je i kamen temeljac.

Akva park
Akva park

Međutim, posao je ubrzo propao, a opština na sebe preuzela kredit Kiprana od 1,6 miliona eura. Nakon toga opština je godišnje morala i da plaća po 300.000 eura za smeštaj opreme u barskom terminalu za “Vodeni grad”, koju su Kiprani davno kupili.

Najčitanije