13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Budva – uhapšeno više smijenjenih opštinskih funkcionera

Budva

Policija je rano jutros privela nedavno smijenjenog predsjednika Opštine Budva Marka Carevića i smijenjenog predsjednika Skupštine opštine Budva Krsta Radovića.

Kako prenosi RTV Budva, pored Carevića i Radovića, uhapšeni su i menadžer Opštine Milo Božović, sekretar Sekretarijata za investicije Mladen Mikijelj, šef Kabineta predsjednika Opštine Nikola Jovanović, kao i Carevićev brat i sin.

Policija je, kako su kazali, odbornika DF-a Đorđija Vujovića iznijela iz zgrade i on je takođe uhapšen.

Nakon toga v.d. predsjednika Opštine i Skupštine, Vladimir Bulatović i Snežana Kuč, u pratnji policije ušli su u prostorije Opštine kako bi obavljali funkcije za koje su izabrani prošle sedmice.

O današnjem dogđaju u Budvi je obavješten nadležni tužilac.

hapsenje-budva

Prije hapšenja, policija je, dodaju, pokušala da u zgradu Opštine uvede Upravnu inspekciju.

“Policija je upotrijebila hemijska sredstva, a polomljena su i stakla na zgradi Opštine”, prenosi RTV Budva.

Rano jutros građani Budve okupili su se oko zgrade opštine Budva, zajedno sa opštinskim funkcionerima, nakon što je u Budvu došlo nekoliko policijskih kombija koji su opkolili opštinsku zgradu.

Policijski kordoni opkolili su zgradu opštine sa svih strana.

Podsjećamo, iz Demokrtatskog fronta Budva sinoć je saopšteno da je Marko Carević podnio krivičnu prijavu protiv pet lica, zbog, kako su kazali, pokušaja izvršne vlasti da prisilom pogazi demokratiju u Budvi.

Inspektori Ministarstva javne uprave obavili su vanredni nadzor u službenim prostorijama Skupštine opštine Budva i Opštine na inicijativu vršioca dužnosti predsjednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića.

Njih dvoje su ranije tražili da im se obezbijede tehnički i drugi uslovi neophodni za vršenje poslova i radnih zadataka na osnovu odluka o vršenju funkcija koje je nova većina u budvanskom parlamentu izglasala 11 juna.

Upravni inspektori, kako se navodi u rješenju, konstatovali su da novoizabranim čelnicima Opštine nije dozvoljeno korišćenje službenih prostorija i pečata i naložili da se Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč omogući redovan rad u cilju nesmetanog funkcionisanja lokalne uprave.

Krsto Radović je, kako su prenijeli mediji, spriječio Upravnu inspekciju da zavede promjenu na čelnim pozicijama u budvanskoj opštini, a u prostorijama se okupilo više pristalica Demokrata i Demokratskog fronta.

Podsjetimo, smijenjeni predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović nedavno je pocijepao odluke o njegovom i razrješenju sada bivšeg predsjednika Opštine Marka Carevića, koju su u SO donijele da ovjere odbornica Crnogorske Anđela Ivanović i Snežana Kuč iz Demokratske partije socijalista.

Najčitanije