4 C
Kotor

Slušaj online radio

Budvanska rivijera i ove godine očekuje turiste iz Srbije

Budvanska rivijera

Hotelska grupacija Budvanska rivijera i ove godine predstavlja svoju ponudu na Sajmu turizma u Beogradu, a za sve turiste iz Srbije, koja predstavlja jedno od top tri tržišta odakle dolaze njihovi gosti, pripremljene su veoma atraktivne ponude.

– S obzirom na to da je tržište Srbije jako važno za našu hotelsku grupaciju, uvijek se sa posebnom pažnjom spremamo za ovaj nastup. Tako je i ove godine, pa smo za predstojeću sezonu pripremili vrlo atraktivne ponude i svim gostima koji direktno bukiraju ljetovanje na našem štandu omogućili popust od 15%. Uvijek imamo lijepu rekaciju na tu ponudu i tokom ova dva dana imali smo prilike da vidimo i neke naše stalne goste, ali i neke nove – rekla je za eKapiju Jelena Kalužerović, PR i marketing menadžerka HG Budvanska rivijera.

Kako kaže, posebna ponuda osmišljena je i za predstojeće uskršnje i prvomajske praznike.

– Tako u Slovenskoj plaži možete boraviti za 32 eura uz uslugu polupansiona i specijalne popuste za djecu. Naime, jedno dijete do 12 godina ima besplatan boravak, dok drugo dijete do 12 godina plaća 50%. Naši hoteli su prvenstveno prepoznati kao porodična destinacija, tako da smo se i za ovaj praznik koji je prije svega porodični, pažljivo pripremili i mislim da će ova ponuda biti vrlo primamljiva našim gostima – kaže Kaluđerović.

Budvanska rivijera u svom sastavu ima pet hotela, a u turističkom naselju Slovenska plaža u toku su radovi na unapređenju ponude.

– Adaptiramo 187 smještajnih jedinica sa tri zvjezdice koje će nakon ove rekonstrukcije biti na nivou hotela sa četiri zvjezdice. Time ćemo znatno unaprijediti kvalitet i sadržaj Slovenske plaže za koju vjerujem da će ovog ljeta biti još atraktivnija za sve naše goste, kako iz Srbije, tako i iz ostalih zemalja – dodaje.

Kada je riječ o ostalim investicijama ove hotelske grupacije, Kaluđerović kaže da i dalje stoji otvoreno pitanje rekonstrukcije hotela Mogren.

– Zaista je bio osmišljen veoma lijep projekat i već sada je trebalo da imamo novi Mogren, hotel sa pet zvjezdica u centru Budve nadomak starog grada, koji je u potpunosti trebalo da bude utopljen u sve ono što je autentično za taj dio Budve, da ne odskače svojom arhitekturom. Bili smo jako ponosni na taj projekat, međutim, korona je usporila planove i vidjećemo šta će biti na kraju sa tom investicijom – dodaje.

Govoreći o očekivanjima za predstojeću sezonu, naša sagovornica ističe da je buking za sada dosta dobar, ali da se već osjeća nedostatak gostiju iz Rusije i Ukrajine.

– Ova sezona je trebalo da bude ako ne bolja, onda bar na nivou one iz 2019. Međutim, svi vidimo šta se dešava u Ukrajini, i jako smo tužni zbog toga, jer su i Rusi i Ukrajinci naši dragi gosti. Nedostatak ovih tržišta se već osjeća, međutim, imali smo krizu sa kornavirusom koja nam je pokazala šta je turizam i naučila nas da moramo biti spremni na sve.

Kako navodi, u Budvanskoj rivijeri intezivno rade na tome da nedostatak gostiju iz Rusije i Ukrajine nadoknade nekim novim tržištma.

– Za našu hotelsku grupaciju aktuelno je tržište Zapadne Evrope, prije svega Francuske, Velike Britanije i Njemačke. Imamo i lijepe reakcije iz Praga, gdje smo nedavno bili na Sajmu turizma, pa očekujemo i goste iz Češke. Poljska je takođe veliko i veoma značajno tržište, zatim Mađarska, Rumunija, region, a imamo i interesovanje iz zemalja Bliskog istoka. Kriza nas je naučila da moramo da budemo spremni i otvaramo nova tržišta i kad se čini da je sve u najboljem redu – zaključila je Kaluđerović u razgovoru za eKapiju.

/D. Obradović/
Izvor:eKapija

Najčitanije