30 C
Kotor

Slušaj online radio

Budvansko zaleđe bogatije za još jedno odmorište (VIDEO)

Budva zaleđe

Na planinarsko-pješačkoj transverzali Brajići-Paštrovska gora završeno je i treće odmorište koje je opremljeno savremenim sadržajima i namijenjeno svim ljubiteljima prirode i aktivnog turizma.

Odmorište-vidikovac se nalazi na lokalitetu Ograđenica, blizu manastira Spiridon, i idealno je mjesto za opuštanje i uživanje u prirodnom ambijentu i očaravajućem pogledu.

Prateći najnovije trendove u turizmu i vodeći se zahtjevima savremenog turiste, Turistička organizacija opštine Budva poslednjih godina ulaže značajna sredstva u diversifikaciju turističkog proizvoda, unapređenje turističkog sadržaja u zaleđu i razvijanje aktivnog turizma. Pored postojećih 100 km pješačkih staza u zaleđu i na ostrvu Sv. Nikola, koje su u potpunosti uređene, u toku su radovi na otvaranju novih staza u ukupnoj dužini od oko 25 km, a koji podrazumijevaju detaljno krčenje rastinja, GPS snimanje staza, izrada elaborata horizontalne i vertikalne signalizacije i njeno postavljanje.

Najznačajnije nove turističke atrakcije u zaleđu ipak predstavljaju tri odmorišta, na lokalitetima Lipa, Kikova strana i sada Ograđenica, sva tri se nalaze na planinarsko-pješačkoj transverzali Brajići-Paštrovska gora, koja su opremljena po najvišim standardima i uz adekvatan mobilijar, klupe, pultove, roštilj i pojiliša za manje životinje, nude poseban užitak i potpuno drugačiji doživljaj odmora u Budvi.

TO Budva apeluje na sve građanke, građane i goste Budve da budu posebno odgovorni tokom boravka u prirodi, da ne pale vatru na otvorenom i da je čuvaju od eventualnih požara.

Najčitanije