13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Bugarska zatvara granicu za državljane Srbije

Korona virus-region-srbija-mapa – foto telegraf rs.

Putnici iz Srbije od sutra neće moći da udju u Bugarsku osim u slučaju tranzita, objavljeno je na sajtu srpske ambasade u toj zemlji.

Bugarska je uvela privremenu zabranu ulaska svim licima iz Srbije, bez obzira na njihovo državljanstvo, od 16. jula do 31. jula. Izuzetak su državljani Srbije koji se vraćaju u zemlju i Bugarska im je tranzitna zemlja.

Odluka je donijeta zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srbiji i odnosi se na sve granične prelaze, vazdušnim, pomorskim, železničkim i kopnenim putem.Granice EU ostaju zatvorene za većinu zemalja Zapadnog Balkana i posle prvog jula

Bugarska agencija Novinite javila je da ista pravila kao za Srbiju važe i za BiH, Crnu Goru, Severnu Makedoniju, Kosovo, Albaniju i Tursku, javlja agencija Beta.

Evropska unija je 14. jula odlučila da skine Srbiju i Crnu Goru sa liste epidemiološki bezbijednih zemalja iz kojih su dozvoljena putovanja koja nisu neophodna.

Lista nije obavezujuća, predstavlja samo preporuku EU za odobravanje ulaska, zbog čega svaka zemlja primenjuje sopstvena pravila.

Lista se ažurira na svakih dve nedelje.

Najčitanije