26.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Cadmus Cineplex prikazuje od 7. do 13.marta

Repertoar

NOVI FILMOVI:

KAPETAN MARVEL

Iz studija Marvel stiže nam potpuno nova avantura iz do sada neotkrivenog perioda u istoriji Marvelovog filmskog univerzuma.

Smješten u 1990. godinu, film „Kapetan Marvel“ iz studija Marvel je potpuno nova avantura iz do sada neotkrivenog perioda u istoriji Marvelovog filmskog univerzuma, koja prati Kerol Denvers na putu da postane jedan od najmoćnijih heroja u univerzumu. U trenutku kada rat između dvije rase vanzemaljaca zahvati i Zemlju, Denvers i mala grupa njenih saveznika naći će se usred vrtloga sukoba.

ZELENA KNJIGA

Zasnovan na istinitoj priči, film prati neobrazovanog ali dovitljivog izbacivača italo-američkog porekla koji postaje vozač afro-američkog klasičnog pijaniste na turneji po koncertnim dvoranama širom američkog Juga, 1960-ih godina. Na tom putu, dvojica potpuno različitih ljudi suočavaju se sa nepravednošću američkog sistema i stiču poštovanje prema talentima onog drugog, kao i snagu da se zajedno odupru nevoljama. Rađa se prijateljstvo i razumevanje koje će promeniti njihove živote.

Toni Lip, opaki izbacivač iz noćnog kluba u potrazi je za novim poslom. Ponuda koja najviše obećava je mesto vozača afro-američkog klasičnog pijaniste Dona Širlija na koncertnoj turneji kroz krajnji jug zemlje. Nimalo oduševljen što će raditi za crnca, Toni ipak prihvata posao i počinje put naoružan Zelenom knjigom, vodičem za sigurno putovanje kroz američku rasnu segregaciju. Snobovski učen pijanista i grubi izbacivač jedva da pronalaze zajednički jezik zbog suprotstavljenih stavova prema životu i idealima. Međutim, dok svedoče i trpe strašne nepravde na putu, njih dvojica pronalaze novo poštovanje prema talentima i srcu onog drugog. Među njima se razvijaju prijateljstvo i razumevanje koji će im promeniti živote. Glavne uloge tumače Vigo Mortensen i Maheršala Ali. Režiju potpisuje Piter Fareli inspirisan pričom o istinskom prijateljstvu koje je nadmašilo rasne, klasne i društvene prepreke ranih 60-tih godina u Americi.

TAJNA SVETIONIKA

Film se bazira na istinitoj priči o neobjašnjenoj lokalnoj legendi poznatoj kao misterija Flananskog ostrva. Radi se o jednom od najvećih misterija u škotskoj istoriji, koju stručnjaci nisu sasvim uspjeli da riješe sve do danas.

U januaru 1900. godine, tri muškarca, koji su radili kao svetioničari na ostrvima Flanan, nestali su bez traga, ostavljajući sve svoje stvari za sobom. Uprkos sveobuhvatnim potragama, nijedan trag nikada nije pronađen. Iako nisu našli čuvare tek sagrađenog svetionika, pronađeno je nekoliko vrlo neobičnih tragova. Na kuhinjskom stolu su još uvijek bili obroci od mesa i krompira, a jedna je stolica bila oborena. Kreveti su bili neuredni, a satovi zaustavljeni. Lampe su bile temeljno očišćene i spremne za korišćenje, a dva od tri kaputa nisu bila u ormaru. Ulazna vrata bila su uredno zaključana…

CRNI ANĐEO

Karlitos je sedamnaestogodišnji mladić anđeoskog izgleda kome niko ne može da odoli. U srednjoj školi sreće Ramona i zajedno postaju opasno šarmantni duo. Kreću putem krađa i laži, i ubrzo ubijanje postaje njihov način komunikacije.

Luis Ortega je rođen 1980. godine u Buenos Airesu. On je reditelj i scenarista, poznat to ostvarenjima Black Box, Dromómanos and Monobloc.

VITNI

Prodala je preko dvestotine miliona albuma. Ona je jedini solo umetnik koji ima sedam uzastopnih singlova na prvom mestu top liste. Njena pesma I Will Always Love You je najprodavaniji ženski singl ikada. Iza ploča, glasina, skandala, tajni i slave, evo prave Vitni.

Kevin Macdonald (1967) je škotski reditelj. Njegovi filmovi uključuju dokumentarac o ubistvu izraelskih sportista 1972. godine, Jedan dan u septembru, koji je osvojio Oskara za najbolji dokumentarac, dokumentarac o penjanju Touching the Void, dramu Poslednji kralj Škotske, politički triler U igri, dokumentarac Marli, postapokaliptičku dramu How I Live Now i triler Crno more.

ŠTA SMO JOŠ BOGU ZGRIJEŠILI

Nastavak urnebesne komedije iz 2014. godine.

Nakon što su se morali pomiriti s’ izborom svojih ćerki, u novom nastavku se tradicionalni Klod i Mari Verno suočavaju s’ novom krizom. Svi supružnici njihovih ćerki: David, Rašid, Čao i Šarls odlučili su napustiti Francusku iz raznih razloga.

KAKO DA DRESIRATE SVOG ZMAJA 3

Iz studija DreamWorks Animation stiže nam epska animirana avantura o odrastanju i pronalaženju hrabrosti da se suočimo sa nepoznatim i o tome kako ne treba odustati. Ono što će početi kao neočekivano prijateljstvo između mladog Vikinga i neustrašivog zmaja pretvoriće se u avanturu koja prevazilazi i sam život. Bioskopska publika imaće priliku da uživa u novom filmu jedne od najomiljenijih animiranih saga svih vremena! Novi poglavica i vladar Berka stvorio je veličanstvenu i haotičnu utopiju. Selo u kome naši junaci žive suočiće se sa najmračnijom prijetnjom do sada, a oni će morati da ga napušte i krenu na putovanje kroz skriveni svijet za koji su mislili da postoji samo u mitovima.

POSLEDNJI SRBIN U HRVATSKOJ

Hrvatska, sedam godina nakon bankrota.

Mala grupa bogatih još je bogatija, a siromašni su još siromašniji. Dok se bave klasnim razlikama, na globalnom nivou vodi se još veća borba – voda je postala dragocenija od nafte! Da bi se domogli vode, moćnici ne prezaju od toga da zarate, osvoje, unište, pa čak ni da ubace zombi-virus! Zagrebačkog bonvivana Miću zombi-epidemija zatiče potpuno nespremnog…

Najčitanije