16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Carević i Niklanović: Mjere u Budvi nijesu dobre

Budva – foto Boka News

Škole i ugostiteljski objekti u Budvi od ponedjeljka 19. oktobra će biti zatvoreni zbog pogoršanja epidemiološke situacije. Prvi čovjek Budve Marko Bato Carević nije zadovoljan odlukom Instuituta za javno zdravlje, dok budvanski ugostitelji smatraju da se o pooštravanju mjera trebalo misliti mnogo ranije. A osim Budve narednih četrnaest dana neće raditi škole i ugostiteljski objekti u Ulcinju, Cetinju, Kolašinu i na Žabljaku.

“Nijesam srećan sa tim i mislim da je to još jedna u nizu po meni odluka koje nijesu onako kako bi trebalo iz prostog razloga što je NKT pokazao još jednom da zaista nisu dorasli u rešavanju ovakvih problema. Mislim da je ovakva odluka potpuno pogrešna, neracionalna i da je to nešto što je neprihvatljivo” kaže Carević.

Budvanski ugostitelji smatraju da se sa pooštravanjem mjera zakasnilo, te da je to sada bespotrebno.

Prvo zatvoriti jednu opštinu, a ne drugu ili treću i ne bih želio da neko ovo pogrešno shvati, da sam ljubomoran na neku opštinu što je otvorenam, a mi zatvoreni, ali jednostavno trebao se naći sistem ili svi ili niko.

Sada zamislite zatvore Budvu, zatvore moj restoran, a ja pođem u Kotorsku opštinu i idem na ručak ili obratno. Daj Bože da ima narod para da pođe , no sve je manje para za to, kaže ugostitelj Krsto Niklanović.

Prvi čovjek Budve Marko Bato Carević poručio je da će opština pokušati da pomogne ugostiteljima onoliko koliko bude mogla.

Ova opština je svim dešavanjima u proteklih 10 godina opterećena i drugim hipotekama i kovid joj najlakše padne, mogućnosti su jako male ekonomske ali evo trudićemo se da u narednom periodu zajedno sa turističkom privredom ali svakako ta pomoc nije ni priblizno onoj pomoci koja bi zaista trebala.

Narednih 14 dana škole i ugostiteljski objekti neće raditi u Ulcinju, Cetinju, Kolašinu i na Žabljaku, a biće zabranjena i okupljanja u objektima stanovanja licima koja nijesu članovi zajedničkog porodičnog domaćinstva. A od sutra će roditelji djece mlađe od 11 godina ponovo moći na plaćeno odsustvo, saopšteno je iz Vlade, nakon dogovora koji su na zahtjev NKT-a postigli ministarstva prosvjete, ekonomije i Ombudsman.

Izvor:Nova M

Najčitanije