16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Carević zatražio od nadležnih organa lockdown za Budvu

Marko Carević

Zbog pogoštane epidemiološke situacije, predsjednik Opštine Budva Marko Carević zatražio je od nadležnih državnih organa da u toj opštini uvedu mjeru totalnog zaključavanja (lockdown).

Carević se obratio dopisom premijeru Zdravku Krivokapiću, ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović i Savjetu za borbu protiv korona virusa, od kojih traži totalno zaključavanje Budve, koje bi podrazumjevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavz nastave u školama (prelazak na on-line nastavu), zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića.

Traži i da se rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) prilagoditi trenutnoj situaciji.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva predlažio je i da se uvede zabrana izlaska iz objekata stanovanja u vremenu od 17 do 05 časova narednog dana, kao i zabrana kretanja, okupljanja i boravka na javnim površinama svakog dana u vremenu od 17 do 05 sati narednog dana.

Budva – koronavirus – foto Boka News

Traže i uvođenje zabrane međugradskog putovanja, zatvaranje igrališta, teretana na otvorenom / zatvorenom prostoru i fitnes centara.

“Navedene mjere u cilju suzbijanja pandemije COVID-19 važile bi narednih 15 dana od dana donošenja istih”, navodi se u dopisu koji potpisuje Carević.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje je danas održao sastanak povodom epidemiološke situacije u Budvi gdje je, kako navode, došlo do drastičnog povećanja broja oboljelih od virusa COVID-19, zbog čega je neophodno, kako poručuju, pod hitno preduzeti mjere na zaštiti stanovništva od ove zarazne bolesti.

U Budvi je prema podacima epidemiološke službe JZU Doma zdravlja Budva, trenutno 696 aktivnih slučajeva oboljelih od korona virusa, sa tendencijom daljnjeg rasta oboljelih.

Najčitanije