15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

CDPR – Bez košarkaških turnira za Međunarodni dan mladih

Panorama Herceg Novi

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) neće kao prethodnih godina, u saradnji sa KK Primorje ili KK AS ili KK Bijela, pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi, organizovati košarkaške turnire za pionire.

Oni su predstavljali samo jednu od stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, koje predstavlja jedan od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti kao što su bolesti srca i krvnih sudova.

Turniri su održavani na čuvenoj hercegnovskoj Karači, zatim Sportskom centru Igalo, kao i na terenima OŠ „Milan Vuković” u Herceg Novom i OŠ „Orjenski bataljon” u Bijeloj.

-Učesnici ovogodišnjeg košarkaškog turnira za pionire trebalo je da budu ekipe iz Herceg Novog, Bijele, Trebinja i Nikšića, za koje bi nastupali igrači rođeni 2007. i 2008. godine. Međutim, zbog novonastale situacije izazvane virusom COVID – 19, smatrali smo da je bolje odgoditi turnir i održati ga u sigurnijim i normalnijim uslovima za djecu i ekipe koje će nastupati. Na ovaj način se ne dovode mladi košarkaši, njihove porodice i gledaoci koji prate turnir u situaciju da budu zaraženi virusom- ističu iz CDPR-a.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 1999. godine Rezolucijom 54/120 proglasila je 12. avgust za Međunarodni dan mladih. Tako se od 2000. godine do danas taj dan kontinuirano obilježava i to svake godine s drugom temom i promoviše se aktivizam mladih, te prepoznaju napori I akcije mladih širom svijeta koje doprinose pozitivnim promjenama, razvoju i ekonomskoj dobiti zajednica, a i šireg društva.

Tokom ovog dana države, institucije, organizacije i aktivisti širom svijeta skreću pažnju na problem, kulturna i pravna pitanja koja utiču na položaj omladine, učenika i studenata u društvu.

U CDPR-u se nadaju pozitivnom ishodu u borbi protiv pandemije izazvane virusom COVID – 19 i preporučuju svima:

„Budite Odgovorni” i poštujte mjere Vlade Crne Gore i Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti (NKT), prvenstveno one osnovne i najefikasnije, kao što su: održavanje fizičke distance – 2 m, nošenje maske i stalna higijena ruku kako je to predviđeno.

Najčitanije