17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

CDPR dodjelio nagrade za likovne radove povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima – 31.maja

I nagrada Mia Krbanjević, Tivat

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa JU Dječji savez Podgorica, tradicionalno povodom Svjetskog dana bez duvanskog dima – 31.maja, organizovalo je Dvadeset prvi nagradni Konkurs za likovne i literarne radove za učenike osnovnih škola u Crnoj Gori.

Prva Nagrada za likovne radove Mia Krbanjević -Tivat, Pohvale Mia Banović – Tivat i Mirzina Amalija – HN. Treća nagrada za literarne radove Ignjatije Marić – Zelenika, Herceg Novi.

Tema Konkursa, koji je bio otvoren za učenike od četvrtog do devetog razreda naših osnovnih škola u vremenu od 1. do 30. aprila tekuće godine je bila: „Zdravlje je bez duvana”.

Tročlani žiri za ocjenu prispjelih likovnih radova u sastavu: docent mr Marija Kapisoda, akademska grafičarka, docent dr Ivana Radovanović, akademska skulptorka i Domagoj Žarković, sekretar CDPR-a, odabrao je najbolje radove na Konkursa, pa je tako prvu nagradu dobila Mia Krbanjević, učenica sedmog razreda OŠ „Drago Milović” iz Tivta, dok su drugu nagradu podijelili Anja Lekić, učenica sedmog razreda OŠ „Oktoih” iz Podgorice i Stefan Radaković, učenik šestog razreda OŠ „Kekec” iz Sutomora. Treću nagradu ravnopravno dijele dva učenika romske nacionalnosti iz OŠ „Radomir Mitrović” iz Berana, Turkijan Sahiti, učenik šestog i Ferijan Dibrani, učenik sedmog razreda.

Mia Banović, Tivat

Pohvale su dobili Ivana Radonjić, učenica petog razreda OŠ „Vuko Jovović” iz Danilovgrada, Mirzina Amalija, učenica devetog razreda OŠ „Milan Vuković” iz Herceg Novog, Mija Sisojeva, učenica osmog razreda OŠ „Kekec” iz Sutomora, Mia Banović, učenica sedmog razreda OŠ „Drago Milović” iz Tivta, Jovana Marković, učenica šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić” iz Podgorice i Helena Popović, učenica sedmog razreda OŠ „Štampar Makarije” iz Podgorice.

Mirzina Amalija, Herceg Novi

Pohvalu za kvalitet radova na Konkursu zaslužila je OŠ „Vuk „Karadžić” iz Berana, dok je Pohvalu za brojnost poslatih radova svojih učenika dobila OŠ „Oktoih” iz Podgorice.
Žiri za literarne radove u sastavu: Sanja Vojinović, Barbara Simonović i Miloš Milačić, profesori crnogorskog, srpskog, bosanskog i hrvatskog  jezika i književnosti, od prispjelih radova za najbolji je proglasio sastav koji je napisala Jana Rakonjac, učenica devetog razreda OŠ „Pavle Žižić” iz Njegnjeva – Bijelo Polje. Druga nagrada dodijeljena je Teodori Matović, učenici sedmog razreda OŠ „Mirko Srzentić” iz Petrovca – Budva, dok je treću nagradu zaslužio Ignjatije Marić, učenik šestog razreda OŠ „Ilija Kišić” iz Zelenike – Herceg Novi.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije