21.1 C
Kotor

Slušaj online radio

CDPR – „Mladi kao ciljna grupa duvanske industrije”

Crnogorska konferencija o kontroli pušenja

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja Crne Gore i Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore organizovalo je XVII Crnogorsku konferenciju o kontroli pušenja pod nazivom „Mladi kao ciljna grupa duvanske industrije”.

Podsjećamo, novi Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda stupio je na snagu 14. avgusta prošle godine, dok je stari Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda koji je važio do donošenja ovog, donesen prije više od šesnaest godina, tj 10. avgusta 2004. godine sa izmjenama i dopunama iz juna 2011., jula 2012. i januara 2016. godine.

Učesnici XVII Crnogorske konferencije o kontroli pušenja, koju je otvorio direktor Instituta za bolesti djece KCCG u Podgorici dr Saša Radović su bili: dr Tanja Drinčić Nenezić, Klinika za bolesti srca KCCG sa predavanjem „Zastupljenost pušenja među mladima u Crnoj Gori”, dr Dimitrije Rovčanin, Klinika za bolesti srca KCCG sa predavanjem „Uticaj duvanskih kompanija na mlade i zakonska regulativa u Crnoj Gori” i dr Ivan Krgović, specijalista dječje i adolescentne psihijatrije, Institut za bolesti djece KCCG sa predavanjem „Nikotinska zavisnost kod djece i mladih”.

Najčitanije