32.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Čelanović: Saobraćajne gužve u Kotoru zahtijevaju ozbiljan projekat za koji gradska uprava nema razumijevanja

Tunel Kotor – gužve – foto Boka News

Generalni sekretar Socijaldemokrata Crne Gore (SD) Miloš Čelanović obratio se predsjedniku opštine Kotor Vladimiru Jokiću, povodom saobraćajnih gužvi i nedostatka parking mjesta sa kojima se suočava Kotor, saopšteno je iz SD.

-Gospodine Jokiću, da vam pomognemo: izgradnja garaže kapaciteta 2.000 parking mjesta na opštinskom zemljišu u industrijskoj zoni grada, preko puta žičare, djelimična zabrana saobraćaja za turiste i usmjeravanje na izgrađeno parkiralište, organizovan gradski prevoz mini-busevima na svakih 20-30 minuta kao i taxi prevoz ko želi.

Projekat mnogo brže izvodljiv, koji djelimično umanjuje saobraćajnu gužvu (nije spasonosno rješenje kao što kažete), koja iz godine u godinu postaje sve veći problem za domicijalno stanovništvo-naveo je Čelanović.

Miloš Čelanović

-Takođe, ovo je projekat od kog koristi imaju i grad-naplata parkinga i prevoza-i građani Kotora koji će benefit osjetiti u rasterećenom saobraćaju, neće biti potrebno sat vremena od Škaljara do Starog Grada.

A i taxi udruženja bi imala i te kako koristi.

Smatram da je za osam godina, koliko upravljate Kotorom, bilo vremena za ovakav jedan projekat, ali nije bilo razumjevanja za naše ideje kako da pomognemo Kotoranima koji trenutno mogu da završe jednu obavezu dnevno zbog toga što najviše vremena provode u kolonama i čekajući slobodno parking mjesto-zaključio je Čelanović.

Najčitanije