22.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Đurović: Što je Komnenović radio u nedjelju u Podgorici?

SDP TIvat – A. Đurović

Predsjednik Opštinskog Odbora SDP Tivat i odbornik te partije u Skupštini Opštine Aleksandar Đurović, pozvao je gradonačelnika Željka Komnenovića (Narod Pobjeđuje) da se izjasni što je, uprkos pojačanim epidemiološkim mjerama koje su na snazi i koje podrazumijevaju zabranu izlaska iz Tivta, Komnenović u nedjelju radio u Podgorici.

SDP je radnije saopštila da je tivatski gradonačenik prisustvujući na liturgiji u podgoričkom Hramu Hristovog Vaskresenja, prekršio epidemiološke mjere i pozvao Komnenovića da se zbog toga javno izvini građanima Tivta. Gradonačelnik je to odbio ističući da je na poziv podgoričke eparhije MCP prsustvovao svetoismeonskoj liturgiji, isto ka što se ranije odazivao na slične pozive drugih vjerskih organizacija u Tivtu i Boki za prisustvo njihovim vjerskim manifestacijama. Komnenović je istakao da je tokom liturgije u Hramu nosio  masku i poštovao sve mjere, te je pozvao SDP da prije nego što se on izvini javnosti, oni pruže dokaze za svoje rvrdnje da je Komnenović drugačije postupao.

SDP inače, sa svojim jednim odbornikom u parlamentu daje podršku aktuelnoj tivatskoj lokalnoj vlasti koalicije građanskih listi Narod Pobjeđuje, Bokeški Forum i “Goran Božović-časno i odgovorn o za bolji Tivat”. Iako ta partija zvanično ne učestvuje u izvršnoj vlasti u Tivtu,  a Đurović u poslednjem stranačkom saopštenju u kojem je prozivao predsjendika Opštine, je ustvrdio da SDP daje manjinsku podršku “bez fotelja i partijskog zapošljevanja” građanskoj koaliciji, SDP je nedavno dobio čak 16 mjesta za svoje predstavnike u organima  upravljanja tivatskih opštinskih preduzeća i javnih ustanova. Od toga kadrovi SDP sami imaju većinu i sami mogu da odlučuju kako će se upravljati preduzećem Vodovod i kanalizacija, odnosno sa JU Centar za kulturu Tivat.

Đurović je gradonačelniku Komnenović kazao da gaji lično prijateljstvo i “ima poštovanje prema njemu bez obzira na političke i ideološke razlike”.

“Zato imam i potrebu i slobodu da sa Vama budem nešto oštriji i direktniji nego sa drugima, iako ni druge ne planiram da zaobiđem kada pogriješe. Siguran sam da ste posvećeni zdravlju i očuvanju svojih roditelja  kao što bi svaki čovjek bio. Koliko sam upoznat, mjere koje su na snazi u našoj državi i našoj opštini podrazumijevaju  zabranu izlaska sa teritorije opštine građanima i zaposlenima, osim za obavljanje redovnih radnih zadataka. Pored ove mjere, mjera koja je na snazi u cijeloj državi je zabrana putničkog saobraćaja od petka u 21h do ponedjeljka u 5h.  S obzirom da Vaše prisustvovanje na crkvenoj službi održanoj, po informaciji koju ja imam u nedjelju u drugom gradu, bez obzira ko je toj službi prisustvovao u zdravstvenoj situaciji u kojoj se nalazimo i u setu mjera koji su na snazi, ne vidim kao rad koji se može definisati kao redovni radni zadatak, tako ponašanje predsjednika Opštine smatram neodgovornim i moram da reagujem.”- pdvukao je lider tivatske SDP.

Đurović je poručio da u ovoj situaciji “svi treba da se solidarišemo i poštujemo uvedene mjere kako bi se ova pošast koja uništava naše živote i našu ekonomiju što prije zaustavila.”

“Primjer prije svih treba da daju izabrani predstavnici naroda, a to smo i Vi i ja, samo Vi za mene niste glasali, a ja za Vas kao predsjednika Opštine jesam, zato imam i slobodu i moralnu odgovornost da reagujem”- poručio je Đurović gradonačelniku Tivta.

On je istakao i da je, kada je u pitanju inicijativa za izmjenu Poslovnika o radu SO Tivat na koji je SDP, ali i skoro sve druge partije u lokalnom parlamentu osim DPS-a imao zamjerki, “došlo do nesporazuma” jer je ranije na sjednici SO “dogovoreno da se početkom ove godine formira radna grupa koja će pripremiti izmjene Poslovnika i stojim na raspolaganju da u toj radnoj grupi učestvujem ili da je sam organizujem i vodim, ako za tim ima potrebe.” Najavio je da će SDP stoga predati i zvaničnu pismenu inicijativu za izmjene Poslovnika, kako se one ne bi više odlagale.

Izvor:S.L.

Najčitanije