22.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Četvero poginulih u sudaru vlakova u Češkoj

Sudar vlakova u Češkoj

U sudaru putničkog i teretnog vlaka u češkim Pardubicama u srijedu kasno navečer najmanje je četvero poginulih i na desetke ozlijeđenh, prenose češki mediji.

Navodi se kako se brzi vlak iz Praga za slovačke Košice, s oko 200 putnika, sudario s teretnim vlakom u Pardubicama, oko 100 km istočno od češke prijestolnice.

Glasnogovornica lokalnih spasilačkih službi je za češku televiziju izjavila kako su navodno četiri osobe poginule, deseci su ozlijeđeni, a neki teško.

Prema Upravi željeznica, vlakovi su se sudarili na novom stajalištu Pardubice Centrum, a sudar je prekinuo promet na koridoru prema Moravskoj, navodi se na web stranici čeških željeznica.

Prema objavljenim fotografijama i video snimkama, vlakovi su se sudarili frontalno, a najmanje je jedan vagon putničkog vlaka iskočio iz tračnica i djelomično se prevrnuo.

Ministar unutarnjih poslova Vit Rakušan i ministar prometa Martin Kupka odmah su krenilu na mjesto nesreće, a tragediju je komentirao i premijer Petr Fiala.

“Sudar dvaju vlakova u Pardubicama velika je nesreća. Svi mislimo na žrtve i stradale. Izražavam iskrenu sućut svim preživjelima,” poručio je na mreži X.

Najčitanije