30 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik: Tri restorana i četiri obrta sedam dana bez javne površine zbog kršenja gradske odluke o zakupu

Dubrovnik foto Boka News
Dubrovnik foto Boka News

Tri restorana i četiri obrta u povijesnoj jezgri Dubrovnika ostat će bez javne površine na sedam dana zbog kršenja gradske odluke o zakupu, izvijestila je u srijedu dubrovačka gradska uprava.

Riječ je o dva restorana u ulici Prijeko i jednom u Žudioskoj ulici koji su proširili zakupljene javne površine i tako smanjili slobodan pješački prolaz dijelom ulice, naveli su iz Grada Dubrovnika.

Četiri obrta kažnjena su zbog protupravnog postavljanja reklamnih panoa i prodaje karata na javnoj površini bez potrebnog rješenja nadležnog upravnog odjela.

Zakupci su dužni prestati se koristiti zakupljenim javnim površinama te ukloniti sve stolove i stolice s javne površine, a ponovno zaključenje ugovora mogu zatražiti tek nakon sedam dana, ističu iz dubrovačke gradske uprave.

Podsjećaju kako je na sastanku gradonačelnika Frankovića s ugostiteljima u ožujku uoči sezone najavljeno da će komunalni redari, osim nadzora razine buke, provoditi pojačan nadzor korištenja javnih površina i pridržavanja zakupaca ugovora o zakupu javne površine.

Izvor:Hina

Najčitanije