20.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Cijene usluga Instituta Igalo za osiguranike Fonda zdravstva više za 10%

Institut Igalo – foto Boka News

Cijene usluga Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A. D. Igalo za osiguranike Fonda za zdravstveno osiguranje u 2024. godini biće 10% više u odnosu na prethodnu godinu.

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Informaciju o uvećanju cijena usluga osiguranika Fonda za zdravstveno osiguranje Crne Gore koji koriste usluge Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A. D. Igalo za 2024. godinu.

“U Informaciji se navodi da je Ministarstvo zdravlja u saradnji sa Fondom za zdravstveno osiguranje utvrdilo da se cijena usluga osiguranika Fonda koji koriste usluge Instituta za 2024. godinu uvećava za 10 % u odnosu na cijene u 2023. godini”, saopšten je iz Vlade.

Na taj način ukupan trošak za 2024. godinu iznosiće 4.274.525 eura, što predstavlja povećanje od 643.698 eura.

U saopštenju Vlade se navodi da će se taj trošak plaćati iz već opredijeljenih novčanih sredstava iz budžeta Fonda za zdravstveno osiguranje za 2024. godinu.

Vlada je na današnjoj sjednici donijela I Odluku o obrazovanju Komisije za rješavanje statusa Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju “Dr Simo Milošević” A. D. Igalo.

Komisijom će rukovoditi dr Srđan Pavićević, potpredsjednik Vlade za rad, obrazovanje, zdravstvo i socijalnu politiku.

“Imajući u vidu veliki javni značaj ovog pitanja, Komisija je sastavljena od eksperata odgovarajuće struke, a njen zadatak je da prati i analizira stanje Instituta, da daje predloge i sugestije Vladi za preduzimanje konkretnih aktivnosti u cilju rješavanja statusa ove značajne ustanove. Osim toga, propisano je da za razmatranje pojedinih pitanja Komisija može da obrazuje operativne timove, kako bi se u što kraćem periodu riješila pitanja koja opterećuju rad Instituta”, kazali su iz Vlade.

Najčitanije