12.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Čistili podmorje na Elafitima

Elafiti – foto ERK Leut

Ekološki ronilački klub (ERK) “Leut” iz Blaca pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti Republike Hrvatske realizirao je još jedan ekološki projekt “Uvale Elafita 2023.”

Riječ je o aktivnostima koje su se provodile kroz sedam dana, čišćene su uvale otoka Koločepa, Šipana i Jakljana. Provedeno je ukupno pet ronilačkih eko akcija u kojima su ronioci Leuta izvadili veliku količinu otpada te ga predali lokalnim komunalnim službama na zbrinjavanje.

Provođenje akcija je planirano u skladu s vremenskim uvjetima, prvenstveno imajući na umu sigurnost ronilaca, ali je unatoč kiši i olujnom jugu odrađen veliki posao, saopštili su iz ERK Leut Blace.

Elafiti – foto ERK Leut

Članovi ERK “Leut” žele zahvaliti Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost na pokroviteljstvu, Gradu Dubrovniku, lokalnim samoupravama i komunalnim službama, HRS-u na podršci, ERK “Periska” Ploče na pomoći u akcijama, te svim svojim donatorima.

Podsjetimo, Leut je već odradio projekt “Korak prema nultom onečišćenju voda, zraka i tla” realiziran u Blacama, u lipnju ove godine uz suglasnost Srednje škole Metković.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije