7.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Čistoća i komunalna higijena grada loša – Jokić najavio upravni nadzor u kotorskom Komunalnom preduzeću

Kotor – foto Boka News

Gradonačelnik Kotora Vladimir Jokić daće nalog da se nad radom preduzeća doo “Komunalno Kotor” izvrši upravni nadzor.

On je to najavio na jučerašnjoj sjednici Skupštine opštine (SO) koja je u toku, reagujući na kritike odbornice Tatjane Crepulje u odnosu na rad ovog preduzeća.

– Ukoliko upravni nadzor ukaže na manjkavosti i propuste u radu ovog preduzeću, tražiću da se iste otklone ili da neko snosi odgovornost za njih- saopštio je Jokić.

Odbornica Crepulja iz Demokrata, je u okviru tačke Izvještaja o radu Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za 2021. ocijenila da je čistoća i komunalna higijena grada loša.

Između ostalog je navela da sostematizacija u Komunalnom preduzeću nije urađena adekvatno.

– Ukupno je 218 zaposlenih, a bolovanja su učestala što ukazuje često na loš tretman prema zaposlenima. Direktorica Miljana Đurišić je na 31 oglas tražila 47 radnika. I opet se saplićemo o smeće- konstatovala je Crepulja, dodajući da se radnici žale na ponašanje nadređenih.

Potreban je, ocjenila je, između ostalog, menadžer koji bi “pristojno” organizovao posao, tražeći da resorni Sekretarijat za preduzetništvo obezbijedi upravni nadzor u Komunalnom preduzeću.

Saglasivši se sa njenom konstatacijom da menadžment tog preduzeća uživa podršku opštinskog rukovodstva, Jokić je potom naveo da je stanje u gradu što se tiče čistoće “sve ovo vrijeme nije bilo na nivou koji bi mogao da služi da se pohvalimo”.

 – Menadžmentu preduzeća ukazano je da poprave to stanje. Što se tiče potencijalnih zloupotreba položaja koje ste naveli prema radnicima, ophođenja ili donošenja sistematizacije na način na koji ne treba da se donese, smatram to vrstom  viđenja stvari samo sa jedne strane. Naravno, postoje svi instrumenti da se provjeri utemeljenost i jedne i druge strane u ovom slučaju; i jednog i drugog sindikata i svih koji su tamo zaposleni- istakao je gradonačelnik.

On je dodao da je prije nekoliko dana dobio potpise preko 130 zaposlenih u Komunalnom preduzeću koji su od njega tražili da se aktuelno rukovodstvo preduzeća dodatno osnaži iz Opštine.

/Biljana Marković/

Izvor:Dan

Najčitanije