16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Čitaoci javljaju: Ležaljke se naplaćuju i nakon 17 sati, inspektori Morskog dobra rade do 16 sati, nemoćni ste…

Plaža Seljanovo – foto čitateljka

Morsko dobro: Pola plaže mora da bude prazno, ležaljke se ne plaćaju poslije 17 sati, kako to funkcioniše u praksi javljaju čitaoci Boka News-a


Svakodnevno nam se obraću brojni građani i turisti koji se žale da plaže koje su zakupljene nisu uređene u skladu sa pravilnicima Morskog dobra, odnosno da pola plaže nije slobodno za korištenje. Svi oni posjetioci koji borave na javnim kupalištima, a koji ne žele da koriste ležaljke, na raspolaganju je slobodan dio kupališta, ranije su pojasnili iz Morskog dobra.

Istakli su da pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti i opremljenosti, vrstama i uslovima korišćenja kupalištima na moru, zakupac kupališta je u obavezi da istakne tablu sa informacijama koja između ostalog treba da sadrži i cijenu mobilijara sa naznakom da se plažni mobilijar ne naplaćuje poslije 17 sati.

Međutim, da nije tako potvrđuju brojne žalbe naših čitalaca koji konkrektno objašnjavaju što se dešava.

„Kao i predhodnih godina i ove godine se kupam na Seljanovu – Tivat, plaža uz Jedriličarski klub Delfin. Znajući da se plažni mobilijar ne može naplaćivati poslije 17 sati, na istu sam počela ići nakon toga vremena“, piše nam čitateljka Dejana Lazarević.

Momak koji je zadužen za naplaćivanje je konstantno dolazio da naplaćuje ležaljke poslije 17 sati. Treći dan sam mu kazala da ću pozvati nadležne inspekcije i da ne može da naplaćuje ležaljke nakon 17 sati, na šta sam dobila odgovor:

“Slobodno zovi niko ti se neće javiti na telefon…“ – kazao je zaposlenik na plaži.

Plaža Seljanovo – foto čitateljka

 

„Pozvala sam turističkog inspektora Tivta misleći da je to u njegovoj nadležnosti, koji mi je kazao da sam mu ja danas 130-ti građanin koji isto prijavljuje i da se obratim onome ko mi je obećao besplatne ležaljke poslije 17 sati. Bio je jako, nervozan, neljubazan sa nekulturnim tonom. Na šta sam mu odgovorila ako je već na poziciji na kojoj jeste da je normalno da ga u špicu sezone građani zovu i da sa tim načinom razgovora ne može da obavlja funkciju za koju je postavljen, na šta je on “spustio loptu” i uputio me na Morsko dobro. Naravno kako je bio vikend Morsko dobro sam tek uspjela dobiti na telefon u ponedjeljak ujutro. Ljubazna gospođa koja je zadužena za taj sektor mi je dala sve informacije i rekla da ukoliko se radi o javnoj plaži a radi se (provjerila je ugovor sklopljen sa zakupcem) ležaljke se ne smiju naplaćivati poslije 17 sati, da mora biti 50% mjesta za ležaljke a 50% mjesta slobodnog za peškire što svakako na toj plaži ne postoji.

Na moje pitanje ukoliko budem u istoj situaciji opet koga da pozovem gospođa mi je objasnila da nemamo načina da prijavimo problem zbog naplate ležaljki poslije 17 sati jer Morsko dobro radi do 16 sati.

Smatram da je turistička sezona i ako je već to u njihovoj nadležnosti da bi morali  imati call centar i inspektore koji bi to mogli kontrolisati i nakon 17 sati. Jedino što mi je preostalo je da donesem račun za naplatu ležaljki koji na kojem je vrijeme naplate poslije 17 sati, nama se taj novac ne refundira a da li će i koliko zakupac plaže platiti kaznu to zaposlena službenica JP Morskog dobra nije znala da mi kaže.

Plaža Seljanovo – foto čitateljka

Od tada je prošlo više dana, a danas sam ponovo otišla na istu plažu  i zatekla lance na plaži. Na plažu se ući ne može na dio gdje su ležaljke iako na tabli piše da je “javno uređeno kupaliste, ( fotografije su u prilogu ).

Plaža Seljanovo – foto čitateljka

Molim Vas da građane o ovome obavijestite kao se ne bi našli u neprijatnoj situaciji.

Jasno je da problem nemate kome prijaviti jer nadležnim inspektorima Morskog dobra u sred turističke sezone radno vrijeme završava u 16 sati, a od 17 sati korištenje plaže i ležaljki se i dalje naplaćuje, što upućuje na zajednički dil zakupaca plaža i pojedinaca ili cijele službe JP Morskog dobra, zaključuje naša čitateljka, Lazarević.

Izvor:M.M.

Najčitanije