31.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Čitaoci šalju: Radovi na rekonstrukciji šetališta na koje Igalo čeka više od 50 godina uglavnom stoje

U Igalu kod Titove vile 20. januara počelo je izvođenje radova na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica. Kako javljaju naši čitaoci dinamka radova je izuzetno spora. Danima na gradilištu nema nikoga ili se povrmeneo pojave po jedan-dva radnika.

Radi se o prvoj fazi ovog projekta – dionici od Titove vile do početka I faze Instituta “Dr Simo Milošević”, dok će druga faza biti izvedena nakon ljeta i obuhvatiće trasu od I faze Instituta do vile „Galeb“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi gotovo 3,5 miliona eura u pitanju je jedan od najvećih i najvrijednijih projekata na izgradnji komunalne infrastrukture na koji Igalo čeka više od 50 godina.

Radovi Igalo – foto čiatoci

Realizacijom ovog projekta Igalo će dobiti jednu od najkvalitetnijih dionica šetališta, koja je ujedno i najfrekventnija – predviđena je izgradnja nove javne rasvjete, postavljanje nove atmosferske i fekalne kanalizacije, popločavanje šetališta, ali i jedan novitet na Šetalištu Pet Danica – postavljanje električnih “potapajućih stubića” koji će onemogućiti kolski saobraćaj u periodu kada nije predviđen za vozila bez posebne dozvole.

Najčitanije