13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

„Conte” mjesto susreta dalmatinske kuhinje, slavonskih vina i tamburaša…

Hotel i restoran „Conte” iz Perasta, poznat kao mjesto povratka tradiciji, koji čuva kulinarsko nasleđe kroz gastronomsku ponudu i autentičnost specijaliteta Boke Kotorske, organizuje povremena gostovanja uspješnih kuvara i vinara iz regiona i svijeta.

„Wine & Dine“ naziv je večere i druženja koja je zakazano za petak i subotu, 15. i 16. mart, s početkom u 19,30 sati, kada će poznati hrvatski kuvar, gastropisac, koji je posvetio svoj život istraživanju zaboravljenih okusa i mirisa dalmatinske kuhinje, Zlatko Marinović prezentovati večeru od sedam sljedova pažljivo uparenih s vinima „Galić vinarije” iz Kutjeva (Republika Hrvatska).

Da štimung bude na nivou, a sva čula uživaju pobrinuće se slavonski tamburaški orkestar „Žute dunje”.

„Naši gosti će biti u prilici da probaju San Žak školjku u kremi od šparoga i začinskog bilja uz vino Rose Galić 2018. Paštetu od jadranskog mola i skadarske pastrmke, obogaćenu morskim ježom, umakom od barskog šipka i začinskog bilja, sa zapečenim orašastim plodovima uz vino „Sauvignon Galic 2017”. Na meniju će biti i supa od morskog kamena uz vino „Graševina Galić 2017”, tjestenina s tartufima Zigante uz vino „Bijelo 9 Galić 2015”. Gosti će moći da probaju i brodet na način šefa uz vino „Pinot Crni Galić 2016”, jagnjeći file s prilogom od povrća i pirea od slavonske jabuke i košpica bundeve, uz vino „Crno 9 Galić 2015” i na kraju dezert Ivana Enjingija uz vino „Graševina kasna berba 2017”.

Spoj vrhunskih Galić vina, izuzetnih kulinarskih delicija chefa Zlatka Marinovića i tamburaškog sastava „Žute dunje“ učiniće ove večeri nezaboravnim za sve gurmane…“-poručuju iz restorana Conte u Perastu.

Kontakt +382 67 257 387 i www.hotelconte.me

Najčitanije