21 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora i Kipar – jačanje veza između dviju zemlje u oblasti pomorstva – novi horizonti za crnogorske pomorce

Foto MSP

Crna Gora i Kipar potpisali su STCW memorandum između crnogorske i kiparske pomorske administracije. Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović, koji je potpisao Memorandum, kazao je da ovaj dokument predstavlja korak naprijed u jačanju veza između dviju zemalje u oblasti pomorstva i otvara nove horizonte za crnogorske pomorce, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

“STCW memorandum omogućava našim pomorcima da steknu pristup novim mogućnostima zapošljavanja na brodovima koji plove pod kiparskom zastavom. To ne samo da proširuje perspektive naše pomorske industrije, već i otvara vrata za crnogorske pomorce ka visokokvalitetnim radnim prilikama u međunarodnom pomorskom sektoru. Ova inicijativa predstavlja obavezu i potvrdu da Crna Gora u potpunosti primjenjuje STCW propise i standarde, čime se osigurava da naši pomorci imaju pristup najvišim standardima obuke, sigurnosti i kvaliteta rada”,  poručio je Radulović.

Ministar Radulović je kazao da ovaj Memorandum širi vidike za crnogorske pomorce, kako one sa dugogodišnjim iskustvom, tako i za kadete.

“Sada, bez administrativnih prepreka, naši pomorci imaju priliku da započnu radni odnos na brodovima pod kiparskom zastavom, gdje ih u ovom trenutku ima preko hiljadu brodova, i to uz najviše standarde obuke, sigurnosti i kvaliteta rada, čineći ovu inicijativu ključnom za budućnost naše pomorske industrije”, kazao je Radulović.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva intezivno radi na poboljšanju statusa i uslova rada naših pomoraca na globalnom pomorskom tržištu. Potpisivanje ovog Memoranduma je još jedan korak u tom pravcu i jasan pokazatelj njihove posvećenosti ka unapređenju perspektive naših pomoraca na globalnom pomorskom tržištu rada.

Najčitanije