27.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Priobalni put kroz Perast biće zatvoren za saobraćaj od 15. juna do 30. septembra

Perast- foto Boka News

Priobalni put kroz Perast biće zatvoren za saobraćaj od subote 15. juna do 30. septembra na osnovu Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor, saopštio je Savjet Mjesne zajednice Perast.

“Za ovu turističku sezonu MZ Perast je obezbijedila dva električna vozila (sa 4 sjedišta) i električni autobus (sa 10 sjedišta) za besplatan prevoz građana i svih posjetilaca. Ovom Odlukom smanjujemo potrebu za ulazak u grad mnogim činiocima kojima je ranije dozvoljavan ulazak radi popravki, usluge čišćenja i slično.Sada će im biti dostupna naša električna vozila za prevoz čime želimo postići dodatno smanjenje saobraćajnih gužvi u gradu. Tim povodom će se iz grada izmjestiti i prolazak lokalnih autobusa “Blue line” tako da će biti dostupna postojeća autobuska stajališta na ulazima u grad. Od ove godine poštujući član 11 Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor, biće zabranjen ulazak i motociklima bez propusnica.

Naglašavamo važno obavještenje za postojeće imaoce propusnica (stalih i privremenih) da su u obavezi vratiti ih sekretaru u kancelariji MZ-a u sledećim slučajevima:

– Imaoci stalnih propusnica koji su u međuvremenu prodali imovinu u Perastu, promijenili mjesto boravka, prodali ili raspremili automobile to jest izgubili pravo na propusnicu po članu 11.

-Imaoci privremenih propusnica ( bijele sa datumom izdavanja do 2023.godine) koje su Odlukom Savjeta MZ-a stavljene van važnosti za ovu godinu, moraju se vratiti, te eventualno obnoviti sa datumom tekuće 2024. godine.

Kontakt telefon za sve informacije je 032/326-222 i 068/181-766 radnim danima od 08:00h do 14:00h. Ovi i drugi brojevi MZ-a van radnog vremena neće biti dostupni.

Napominjemo da će se svaka zloupotreba propusnica zakonski sankcionisati i oduzimati na rampama od strane ovlašćene kompanije za zaštitu imovine i lica koja će ove godine kontrolisati ulaske.

Da bi izbjegli neprijatnosti i nesporazume u obavezi ste da nove propusnice izvadite prije zabrane ulaska u Perast kod sekretara MZ-a jer se neće moći svima trenutano riješiti zahtjev zbog vremena potrebnog za štampanje istih. Potrebno je donijeti dokaz vlasništva na teritoriji Perasta ili prebivališta, te podatke vozila.Ove godine će se primjenjivati jednostavno pravilo-samo ko ima propusnicu moći će ući osim primjera iz  člana 11.

Vozila sa propusnicama se ne smiju parkirati na kolovoznoj traci u samom mjestu i na prilazima rampama jer će biti novčano sankcionisani bez upozorenja od strane Komunalne policije. Isto tako sva vozila koja ne posjeduju propusnice a parkirani su na teritoriji Perasta unutar rampi moraju biti dislocirani van grada do 15.06.2024.go- dine. Komunalna policija će biti u posjedu spiska svih vozila sa propusnicama te će neizmještena vozila novčano sankcionisati bez opomene jer ovo obavještenje služi toj svrsi.

Propusnice se neće izdavati licima koja je potražuju na osnovu iznamljivanja kuće ili ugovora o održavanju bez obzira na dužinu boravka.

Zbog velike komercijalizacije Perasta te infrastrukture koja to ne može ispratiti Savjet MZ Perast je donio Odluku da se nabavnim vozilima omogući ulazak od 05:00h do 10:00h što je za dva sata duži period nego predhodnih godina.

Hoteli, ugostiteljski objekti i drugi su u obavezi da sekretaru MZ dostave spisak firmi koje će im dostavljati robu do 15.06.2024.godine. Ovo je neophodno radi sprečavanja zloupotreba ulazaka što se često događalo prošle godine, navodi se u saopštenju MZ Perast.

Najčitanije