13.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Crna Gora među top deset najpoželjnijih rastućih destinacija u svijetu

Foto NTO

Crna Gora je među top deset najpoželjnijih rastućih destinacija u svijetu, prema ocjeni čitalaca najstarijeg i najuticajnijeg britanskog magazina posvećenog putovanjima – Wanderlust, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Ceremoniju dodjele nagrada Wanderlust Reader Travel Awards 2023 i ujedno obilježavanje 30 godina postojanja tog prestižnog britanskog magazina, koja je održana u istorijskom zdanju Britanskog muzeja tokom turističke berze World Travel Market u Londonu, otvorio je popularni britanski voditelj Ben Fogle, koji je poznat po svojim ulogama na televizijama Channel 5, BBC i ITV.

Događaju su prisustvovale direktorica NTO-a Ana Tripković Marković i direktorica Crnogorskog kongresnog biroa i koordinator za promociju na tržištu Ujedinjenog Kraljevstva, Aleksandra Maksimović, zajedno sa preko 500 lidera svjetske turističke industrije.

Tripković Marković je poručila da ovo predstavlja još jednu potvrdu da je imidž Crne Gore na tržištu Velike Britanije u usponu.

Ona je kazala da posebno raduje što priznanje dolazi od preko 91 hiljade čitalaca koji su tokom prethodnih pet mjeseci glasali za omiljene destinacije, regije, gradove, turoperatore, avio-kompanije i slično.

„Budući da je riječ o turističkom magazinu sa najvećim tiražom i skoro dva miliona pregleda online izdanja na mjesečnom nivou, koji je time jedan od najuticajnijih kada je u pitanju odluka Britanaca o izboru sljedeće destinacije za putovanje, očekujemo da će ovo priznanje doprinijeti i porastu interesovanja i turističkog prometa sa ovog tržišta, a posebno imajući u vidu najavljene nove avio-konekcije“, kazala je Tripković Marković.

Prema njenim riječima, ovom rezultatu doprinijela je i marketinška kampanja koju je NTO realizovala početkom godine u saradnji sa magazinom Wanderlust, u okviru koje je kreirana posebna podstranica njihovog sajta posvećena Crnoj Gori.

Wanderlust je najstariji britanski magazin posvećen putovanjima i jedan od vodećih u posljednjih 30 godina, sa posebnim fokusom na održivi turizam.

Misija magazina je da objavom autentičnih putopisa, zadivljujućih fotografija i stručnih savjeta, inspiriše putnike širom svijeta da otkriju nove destinacije.

Najčitanije