13.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Crveni krst Tivat u doba korone podijelijo više od 1.500 paketa pomoći

Crveni krst Tivat

Crveni krst Tivta je tokom krize sa koronavirusom, zaključno sa 8. majem, najugroženijim kategorijama građana u Tivtu podijelio ukupno 1.509 paketa sa hranom i sredstvima za higijenu, te vreća brašna.

Ovu pomoć dobilo je ukupno 414 porodica sa teritorije Tivta, ali i iz neformalnog romsko-egišpćansog naselja na Lovanji, na teritoriji Opštine Kotor.

Od ukupnog broja podijeljenih paketa pomoći, 592 su bila namjenski opredijeljena za ugrožene iz romsko-egipćanske populacije kojima je ona distrubiurana u dvije velike tranše.

Volonteri tivatskog Crvenog krsta su na dnevnom nivou, tri socijalno ugrožena samačka domaćinstva snabdijevali hljebom koji je bio donacija lokalne pekare. Inače, osnov za raspodjelu kompletne humanitarne pomoći preko Crvenog krsta Tivta bili su spiskovi i informacije Centra za socijalni rad kao i Sekretarijata za mlade, sport, socijalna pitanja Opštine Tivat, Udruženja penzionera i Mjesnih zajednica koje su sakupljale infornacije o socijalno najugrošenijim građanima, kao i oni koji su se sa molbama za pomoć javljali posebnom Kol-centru što je ga u doba korone, formirao opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Tivta.

Zaključno sa 8. majem, fond novčanih donacija iznosio je 6.462  eura koje su Crvenom krstu Tivat donirali građani i privrednici. Od tih sredstava utrošeno je 4.422.30 eura za nabavku namirnica za kreiranje 703 paketa pomoćči. Ostatak su donacije koje je obezbijedio Crveni krst Crne Gore. Građani su Crvenom krstu Tivta donirali i u namirnicama, a primljeno je ukupno 15 donacija u raznim proizvodima i količinama.

Izvor:S.L

Najčitanije