20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Dah safarija na Jadranu: Upoznajte čari “Sea Glamping” kampa u Krimovici

Footo Mediabiro

Vreli avgustovski dani, prošarani rekordnim temperaturama, za jedno mjesto na crnogorskom primorju, prava su nepoznanica. U selu Krimovica, pet minuta od plaže Trsteno i tirkiznog Jadranskog mora, ušuškan među bujnom vegetacijom, nalazi se jedinstveni “Sea Glamping“ kamp. Spoj luksuza, prirode i održivih tenhologija, izgrađen sa puno entuzijazma u rekordnih pet mjeseci, projekat predstavlja djelo domaće kompanije ,,Geoengineering”, koja već 15 godina uspješno posluje u oblasti geodezije i katastarskih poslova. O investiciji u najbrže rastuću granu turizma u svijetu, kao i ekskluzivnom ponudom specijalnih šatora, upoznala nas je menadžerka “Sea glamping“ kampa Jelena Gardović.

,”Na ovom mjestu, u martu ove godine, nije bilo ničega. Sada imamo pet smještajnih jedinica kapaciteta 17 mjesta, bar, restoran sa parkingom i posebnu zonu za uživanje ― bazen sa ležaljkama, suncobranima, baldahinima, kao i platformu za jogu koja će se u večernjim satima pretvarati u otvoreni bioskop. Riječ je o pravom rizortu namijenjenom za pravo uživanje,” navela je Gardović.

Rasprostranjen na 2.500 metara kvadatnih, prvi glamping kamp u Crnoj Gori kojeg karakteriše vrhunski kvalitet gradnje, obuhvata tri vrste šatora u kojem može da boravi od dvije do pet osoba. Opremljeni spavaćim sobama, kuhinjom, kupatilom, tuš kabinom i prostorom za ručanje, posjetioci imaju priliku da borave u smještaju nalik hotelskom, samo na većem nivou. Menadžerka kampa naglasila je da su sve jedinice odvojene, što je posebno pogodno za vrijeme u kojem se korona opet širi. Osim toga, skrenula je pažnju i na zanimljive detalje koje ambijent razlikuje od sličnih objekata u zemlji, a i šire.

Footo Mediabiro

,,Šatori, rađeni po uzoru na afričke safari šatore, ali i sav namještaj u njima, dopremljeni su iz Holandije. Na tom tragu drveta, radili smo restoran i bar, koji su otvoreni. Uz to, imamo i solarne panele, kao i bioseptičku jamu, koja prečišćava vodu koja se dalje može koristiti za navodnjavanje. Važno je naglasiti da je mnogo pažnje posvećeno ozelenjavanju ovog prostora. Posađene su masline, palme, citrusi, bambusi, banane, mnogo cvijeća, ali smo uspjeli i da sačuvamo neke autohtone vrste.”

Footo Mediabiro

Pod sloganom ,,Where nature meets luxury“, osim kutka namijenjenog za odmor i čist hedonizam, kamp posjetiocima nudi fantastičan restoran koji će sigurno oduševiti ljubitelje mediteranske i domaće hrane. Za ukusne obroke, napravljene vještim rukama šefa kuhinje Miloša Pejakovića, već se pročulo.

,,Dočaraćemo vam neke drugačije koncepte. Podržavamo lokalnu prirodu i koristimo isključivo lokalne proizvode. Samim tim, nadamo se da ćemo vam priuštiti malo drugačije iskustvo kod nas u Sea Glampingu,” izjavio je Miloš, član malog, ali uigranog kolektiva.

Footo Mediabiro

Uživanje u sjajnoj atmosferi, kvalitetnom odmoru i najljepšim prospavanim noćima, prioritet su gostoprimljivih domaćina, koji sa nestrpljenjem i srdačnošću dočekuju turiste. Zato pozivaju zainteresovane da ih posjete i osjete čari neponovljivog iskustva. Dobro došli

Izvor:Mediabiro
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije