24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan Dubrovačko-neretvanske županije – uručene nagrade laureatima

Dan Dubrovačko-neretvanske županije – uručene nagrade laureatima
Foto Hina

Svečana sjednica Županijske skupštine u povodu blagdana svetog Leopolda Bogdana Mandića i Dana Dubrovačko-neretvanske županije održana je u petak u dubrovačkom Kazalištu Marina Držića, a laureatima su dodijeljene nagrada za životno djelo te godišnje nagrade županije.

Nagrada županije za životno djelo pripala je posthumno prof. Nikoli Miroševiću, a nagrade za iznimna postignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju dobili su Neven Fazinić, Veslački klub Neptun, Caritas Dubrovačke biskupije i udruga “Radost” iz Ploča.

Nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije u zemlji i svijetu za proteklo jednogodišnje razdoblje pripala je dr. sc. Pavu Orepiću i Mandolinskom orkestru Kulturno umjetničkog društva Metković.

Foto HinaFoto Hina

Izaslanik premijera, potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić istaknuo je na svečanoj sjednici da je županija u provedbi brojnih projekata imala pomoć Vlade.

“Dužnost je središnje vlasti prepoznati projekte koji se u sinergiji s lokalnom upravom ostvaruju na dobrobit ljudi tog kraja. Samo pametnom politikom korištenja nacionalnih sredstava i strateškim konceptom realizacije europskih sredstava može se graditi Hrvatska pa i Dubrovačko-neretvanska županija, koja je po svemu među najboljima u Hrvatskoj”, rekao je Bačić.

Župan Dobroslavić pozvao predsjednika Milanovića da podnese ostavku

Župan Nikola Dobroslavić između ostaloga je poručio da županija doprinosi kvalitetnijem životu svojih građana, radu udruga i boljem djelovanju gospodarstva te naveo niz ostvarenih projekata.

“Najviše se oslanjamo na kreativnost naših ljudi, jer ona je glavni čimbenik napretka”, istaknuo je.

Dobroslavić je predsjednika Republike Zorana Milanovića pozvao da podnese ostavku. “Hrvatski mu je narod to poručio na nedavnim izborima. Ne može osoba koja je kršila Ustav i prekršila svoju prisegu na Ustav biti na čelu ponosne i demokratske Hrvatske”, rekao je.

Prigodnim govorom obratili su se i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, dubrovački gradonačelnik i saborski zastupnik Mato Franković te predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač.

Među uzvanicima na svečanoj sjednici bili su, između ostalih, i saborski zastupnik Božo Petrov, predsjednik Vlade Zapadno-hercegovačke županije Predrag Čović, državni tajnici Zrinka Raguž i Frano Matušić, te brojni lokalni dužnosnici i predstavnici pravosuđa, vojske i policije, vjerskih zajednica i nacionalnih manjina.

Svečanoj sjednici je prethodilo odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama iz Domovinskoga rata na gradskom groblju Boninovo, a dodijeljene su i nagrade najuspješnijim županijskim sportašima.

Izvor:Hina

Najčitanije