12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Dan novskog zaleđa u nedjelju 4. juna

Sajam domace trpeze, arhivski snimak

Dan novskog zaleđa naziv je manifestacije koju organizuje Agencija za razvoj i zaštitu Orjena u saradnji sa MZ Kameno – Žlijebi, a ove godine smo priredili bogat program za posjetioce zahvaljujući sponzorstvu Turističke organizacije Herceg Novi, poručuju organizatori.

Ova manifestacija se već tradicionalno održava šesti put, a u sklopu manifestacije kao i svake godine biće organizovan je i Sajama domaće trpeze i tradicionalnih jela hercegnovskog zaleđa, gdje će proizvođači i gazdinstva iz podorjenskih sela biti u prilici da izlažu svoje domaće proizvode i suvenire.

U okviru manifestacije biće upriličen kulturno – umjetnički program sa nastupom KUD Sloga , pjevačkim ansamlbom Sloga i klape Lira.

U sklopu sportsko – rekreativnih sadržaja manifestacije biće organizovana speleo tura “ Podzemni svijet Orjena” posjeta Velike pećine i manifestacija “Nad Bokom po mjesečini” u saradnji sa PK Subra. U Ckvenoj kući će biti organbizovana izložba fotografija na temu “ Podzemni svijet Orjena” u organizaciji Parka prirode Orjen. Takođe će biti organizovan i kutak za djecu sa animatorom. U prilogu dostavljam detaljan program manifestacije.

Sajam domaće trpeze arhivski snimak

DAN NOVSKOG ZALEĐA

4. JUN 2023. nedjelja, SELO KAMENO

15h: Svečano otvaranje sajma u porti Crkve Sv. Jovana na Kamenom, clijede nastupi Vokalnog ansambla „Lira“ i KUD „Sloga“, kazivanja o raznim lokalnim zanimljivostima, stari recepti i degustacije , a u 17h u crkvenoj kući-otvaranje izložbe fotografija Parka prirode „Orjen“ na temu „Podzemni svijet Orjena“ 19:30: završetak sajma
Izlagači na sajmu su poljoprivredni proizvođaći iz ovog kraja i lokalna udruženja
Obezbijeđen je i dječji kutak sa animatorom
ORGANIZATORI: PARK PRIRODE ORJEN MJESNA ZAJEDNICA KAMENO-ŽLIJEBI
ODRŽAVANJE MANIFESTACIJE JE POMOGLA TURISTIČKA ORGANIZACIJA HERCEG NOVI
Prateći programi:

SPELEO TURA PODZEMNI SVIJET ORJENA

7. PJEŠAČKA NOĆNA TURA NAD BOKOM PO MJESEČINI
Prateći program je posvećen narodnim vjerovanjima vezanim za pećinsku tamu i noć, te nadnaravna bića

PODZEMNI SVIJET ORJENA: Okupljanje u 11 h na Žlijepskom putu (prvo veliko proširenje), organizovano pješačenje do Velike pećine (oko 1h) obilazak speleo objekta, uz izlaganje o narodnim vjerovanjima. Povratak istim putem i završetak malo prije 15h, tako da se stiže na otvaranje Sajma. USLOVI: Tura je besplatna, a na svoju odgovornost. Obavezno imati kacigu, čeonu lampu, vodu, ruksak sa robom za pećinu i telefon . Info i prijave (obavezne!) do 3. juna do 19h porukom na viber 069 360 803. Broj učesnika je ograničen! NAD BOKOM PO MJESEČINI: Okupljanje u 20: 45 na platou ispod kafića Karakas na Kamenom, podjela u dvije grupe. Start sa vodičima u 21h, obilazak dva atraktivna vidikovca sa utvrđenjima, Tajno brdo i Graučalica, ali i premijerni obilazak austrougarskog potkopa-polu prirodne pećine u Tajnom brdu. Oko 22:30 povratak u portu Crkve Sv. Jovana, osvježenje i razgledanje prigodne foto-izložbe u Crkvenoj kući. Od 23 do 23:30 prezentacija „Pećine i jame u narodnim vjerovanjima“ (Park prirode Orjen). USLOVI: Čeona lampa (ne samo telefon) i odgovarajuća zatvorena obuća (ne japanke i sandale). Prijave nisu potrebne, a učešće je na sopstvenu odgovornost.
REALIZACIJU PRATEĆEG PROGRAMA JE POMOGAO PK SUBRA ORGANIZOVAN JE BESPLATAN PREVOZ ZA POSJETIOCE

Polazak sa parkinga Instituta „Simo Milošević“ II faza Igalo u 14 h (stajališta prije semafora Topla, autobusko stjalište na Dubravi i kružni tok Meljine autobusko stajalište) povratak sa Kamenog u 14 h.

Broj učesnika je ograničen, potrebna rezervacija mjesta porukom na viber 068630580.

Najčitanije