20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Danas nastavak pregovora, Ukrajinci stabilizirali gotovo sve crte odbrane

Rat u Ukrajini Foto: Press service of the State Emergency Service of Ukraine/Thomas Peter/Vitalii Hnidyi / REUTERS

Nastavlja se agresija na Ukrajinu. Na jugu je nastavljena golgota opokoljene luke na Azovskome moru, Mariupolja. Konvoj s humanitarnom pomoći opet nije došao do njih, zbog ruske paljbe. Silovite su borbe vođene i na istoku kod Harkiva.

Sve se to događalo u danu kad su Rusi s Ukrajincima vodili peterosatne pregovore videovezom. Rezultata nema, nastavak je danas.

U međuvremenu, Kremlj prvi put neizravno priznaje ciljeve svoje invazije – “staviti pod nadzor velika naseljena mjesta”, odnosno zauzeti ukrajinske gradove.

Uživo iz Lavova: Kijev i Mariupolj u dimu, stiže vojna pomoć

09:27

Povećala se doprema vojne opreme Ukrajini iz SAD-a i Europe preko Lavovske oblasti, potvrdio je Petar Vlahov javljajući se u HTV-ove Vijesti u 9 sati iz Lavova.

Vijesti koje dolaze jutros nisu dobre, prije svega za građane Kijeva, pogođene su nove stambene zgrade i to neboderi. Tako je i u Mariupolju, dižu se golemi stupa iz dima iz ta dva velika grada. Tokom noći nije bilo pomaka, napredovanja ruske vojske, odnosno Ukrajinci su uspjeli stabilizirati gotovo sve bojišnice i fronte. To je ono što ruska strana svakako nije očekivala, javio je Vlahov.

Najčitanije