20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dani pamidore, masline i meda u Grblju 2022.

Dani pamidore, maslina i meda

MZ Radanovići i Gornji Grbalj, Društvo pčelara Grbalj i Maslinarsko društvo Boka, 31. jula i 01. avgusta, organizuju promotivnu manifestaciju “Dani pamidore, masline i meda u Grblju” 2022.

Osim proizvođača iz Grblja (pamidore, masline, med, vino, sir i drugi domaći proizvodi), na izložbi će se predstaviti i proizvođači iz drugih krajeva Crne Gore, gosti i dugogodišnji saradnici.

Pozivamo sve građane i njihove goste, da sa nama provedu zabavno veče uz degustaciju domaćih proizvoda, u centru Radanovića, od 19-24 sata, u nedjelju i od 9-13 sati (ponedjeljak).

Cilj manifestacije je promocija seoske sredine kao nedovoljno iskorištenog potencijala u turističkoj ponudi opštine Kotor, usmjeravanje pažnje na sadržaje izvan turističkih centara, afirmacija sela kao nosioca poljoprivredne djelatnosti, čuvara tradicije i prirodnog okruženja i proizvodnje domaće hrane kao turističkog proizvoda.

Rasterećenje gradskog jezgra i aktiviranje manje poznatih destinacija u zaleđu.
Konačno, okupljanje, zabava u opuštenoj atmosferi, druženje i upoznavanje domaćih proizvođača i njihovih proizvoda, jedan je od najvažnijih rezultata ove aktivnosti, kayali su nam iz MD Boka.

Najčitanije