20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dani u vali: leuti, gajete i falkuše oteti zaboravu

Dani u vali – foto Adriana Luić

Ponosno starogradskom valom jedre leuti, gajete, falkuše. Sve ono što smo sačuvali od zaborava na trećim “Danima u Vali”.

– Mi gdje smo god bili s lađom bili smo senzacija. Upravo zbog tog specifičnog plovila i jednog i drugog, kaže Pavao Jerković, iz Udruge lađara Neretve.

Doplovili su u Stari Grad – Hvar, i pomno odabrani novinari iz više europskih zemalja. Milioni će pročitati ono što napišu.

– Vrlo lijepo putovanje… bilo bi još ljepše da je bilo malo više vjetra, fantastično je, predivni krajolici neba, puno malih brodova, sunčano je i lijepo, rekao je Brice Charton, novinar iz Francuske.

– Zadovoljni smo jer to je upravo ono što mi želimo, a to da je ove kulturne manifestacije postanu turističke atrakcije i zapravo generatori dolaska, istaknuo je Plamenko Bavčević, organizator Dana u Vali.

Cijela je manifestacija glavna posezonska priča na našem najsunčanijem otoku. I ništa, kažu organizatori, nije bilo slučajno.

– Vrlo jasno ciljana tržišta, ciljani mediji za ciljani turistički proizvod. Ono što smo mi njih pozvali ovdje da vide, da vide tu pomorsku baštinu koju imamo, dakle način kako su živjeli naši djedovi. Mi ju još uvijek u ovom ubrzanom svijetu i danas, ističe Tonči Glavina, državni tajnik Minstarstva turizma.

Najčitanije