21.8 C
Kotor

Slušaj online radio

“Dar iz Krka” odličan projekt kako se potiču i razvijaju lokalni autentični suveniri

Suveniri

“Dar iz Krka” projekt je TZ Krka koji se na Hrvatskom tržištu pokazao kao najuspješniji kada pričamo o definisanju i poticanju izrade vlastitih suvenira neke turističke destinacije. Važno je za naglasiti kako se radi o selekciji svih prijava te kako je fokus na kvalitetu, a ne na plastične suvenire iz Kine.

Tako je i ove godine Turistička zajednica Grada Krka raspisala deveti po redu konkurs za prijavu rješenja službenog suvenira, a koji će biti označeni markicom Dar iz Krka.

Ovogodišnji konkurs prednost će dati suvenirima koji na različite načine interpretiraju kulturne, kulturološke i turističke vrijednosti grada Krka, uzimajući u obzir njegovo povijesno nasljeđe, bogatstvo arhitektonske, kiparske, slikarske i arheološke baštine te posebnost prirodnih ambijenata.

Suveniri

Vodeći se najrecentnijom krčkom manifestacijom Camino tjednom, kojom je početkom oktobraa prošle godine, slijedom srednjovjekovnih hodočasničkih staza otoka Krka, započelo obilježavanje službene hrvatske Camino rute kao dijela europske mreže hodočasničkih putova sv. Jakova, naglasak se stavlja na prihvaćanje kreativnih izazova koje mogu potaknuti životi svetaca što se dotiču grada i otoka Krka, njihova specifična ikonografija te s njima povezana simbolika, naglašavaju iz TZ Krka.

Dar iz Krka, markica je koja se dodijeljuje suveniru, kao svojevrsnom prezentu grada, predstavljajući tako odraz kontinuiteta njegovog umjetničkog, kulturnog, kulturno-povijesnog ili kulturalnog nasljeđa, a prezentirajući ujedno njegovu materijalnu, nematerijalnu i prirodnu baštinu.

Najčitanije