10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

“Delfin” domaćin Europa Cup-a za klasu ILCA, stiže preko 80 jedriličara iz 14 zemalja

EUROPA CUP

Jedriličarski klub Delfin u Tivtu od 6. do 9. oktobra organizuje regatu Europa Cup-a za klasu ILCA, treće veliko međunarodno takmičenje kojim tivatski klub nastavlja da pozicionira Crnu Goru na mapi prepoznatljivih evropskih jedriličarskih destinacija.

Vrhunska organizacija Balkanskog prvenstva 2019.godine, te prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva za klasu ILCA do 21.godine, preporučili su Tivat i Crnu Goru EurILCA asocijaciji da im povjeri organizaciju predstojećeg takmičenja, koje će okupiti preko 80 takmičara.

EurILCA je evropska organizacija za klasu ILCA, osnovana na Evropskoj godišnjoj generalnoj skupštini 30. novembra 2013. u Ženevi. Koordinira sve 42 evropske zemlje, izdajući smjernice, Obavještenja o regatama i Uputstva za jedrenje, upravlja kalendarom i prijavama svih regata Evropskog prvenstva, Europa kupa i Master serije, pružajući podršku organizacionom odboru svakog pojedinačnog takmičenja.

Izuzetno iskustvo i saradnja sa tivatskim Delfinom u organizaciji Evropskog prvenstva Luštica bay 2021. u zalivu Trašte, dovode u Tivat regatu Europa Cup-a, za koji su se do sad prijavili takmičari u klasama ILCA 7, ILCA 6 i ILCA 4 iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Švajcarske, Kipra, Grčke, Češke, Portugala, Ukrajine, Njemačke, Bahrein i domaćina, Crne Gore.

Laser – regata

Očekuje se da će povodom Europa Cup-a u Tivtu boraviti preko 300 učesnika događaja- takmičara, trenera i drugih članova stručnih timova, kao i porodica učesnika. Pored crnogorske ILCA reprezentacije u sastavu Milivoj Dukić, Ilija Marković i Nikola Golubović, boje naše zemlje braniće još 14 takmičara iz svih bokeljskih jedriličarskih klubova.

Regata Europa Cup Tivat 2022 biće organizovana u akvatorijumu Tivatskog zaliva, sa operativnom obalom na Seljanovu, ispred prostorija JK Delfin.  Organizaciju događaja su, pored EurILCA, podržali Opština Tivat, Turistička oganizacija Tivat, lokalna javna preduzeća i kompanije.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije