10.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Demokrate Kotora: Radovi na pothodniku zaustavljeni, tražimo odgovornost i reakciju SDT

Radovi na pothodniku – foto Demokrate

Ne obazirući se na javna upozorenja, lokalni DPS funkcioneri su se ipak upustili u nezakonite radnje kako bi što prije započeli radove na izgradnji pothodnika, upozoravaju Demokrate Kotora.

U saopštenju se navodi da su Boris Bogdanović i Vladimir Jokić povodom ovog projekta podnijeli krivičnu prijavu SDT-u i prijave nadležnim inspekcijama, koje još jednom pozivaju da što prije preduzmu mjere iz svoje nadležnosti.

Kako smo svjedoci da su radovi na pothodniku zaustavljeni, pred cijelom crnogorskom javnošću zahtjevamo od nezakonitih funkcionera opštine Kotor odgovore na sledeća pitanja:

1. Koje je dokaze priložila Direkcija za uredjenje i izgradnju Kotora o tome da su se radovi na pothodniku odvijali u periodu 2016-2018 godine, a na osnovu kojih je produžena gradjevinska dozvola?
2. Da li je i kada uradjen elaborat uticaja na životnu sredinu?
3. Zbog čega su zaustavljeni radovi na pothodniku?
4. Kada će radovi na pothodniku biti nastavljeni i kada će biti završeni?
5. Koliko će u konačnom koštati izgradnja pothodnika?

Radovi na pothodniku – foto Demokrate

“Kako je nezakoniti predsjednik opštine prije tri dana izjavio da nema zastoja u radovima, od njega zahtjevamo da nam odgovori na ova pitanja, inače na fotografijama se vidi napušteno gradilište koje smo zabilježili u petak 28.2. i u subotu 29.2.2020. godine”, kaže se u saopštenju Demokrata Kotora.

Najčitanije