19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Desetak Tivćana i Krtoljana na informativnom razgovoru zbog trobojke

Okupljanje ispred zgrade policije

Nekoliko desetina građana Tivta i Krtola okupilo se večeras ispred zgrade Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

U tivatsku policiju prethodno je došlo desetak uglavnom mlađih Tivćana i Krtoljana koji su pozvani da se odmah jave inspektorima zbog sumnje da su juče i sinoć na nekoliko mjesta u gradu,na javnim površinama iscrtavali trobojke.

Time su oni po mišljenju nadležnih, oštećivali i devastirali javnu imovinu.

Prisutni građani okupili su se ispred policije da iskažu podršku svojim sugrađanima i prijateljima i iskažu nezadovoljstvo postupkom policije.

Župa Tivat – foto čitalac Boka News-a

Građani koji su pozvani u policiju, nakon davanja izjave, pušteni su na slobodu, a protiv njih su pokrenuti prekršajni postupci.

Okupljeni građani najavili su da će oni sami između sebe, sakupiti novac i platiti kazne za svoje sugrađane jer kako ističu, oni nisu uradili ništa nezakonito iscrtavajući jedan od državnih simbola Crne Gore iz vremena Kraljevine.

Oni će večeras u 19 sati izaći pred dežurnog sudiju Suda za prekršaje u Kotoru.

Okupljanje ispred zgrade policije

Jedan od okupljenih prisutnima je prenio da policija navodno, još nije čvrsto odlučila da protiv građana koji su iscrtavali murale sa trobojkama, podnese prekršajne prijave. O tome će navodno, odlučiti nakon konsultacija inspektora sa prekršajnim sudijom.

Nakon što im je to saopšteno, a njihovi sugrađani koji su dali izjave inspektorima izašli iz zgrade policije, okupljenih nezadovoljnih oko 200 građana se poslije kraćeg skandiranja “ne damo svetinje”, mirno razišlo.

Izvor:S.L

Najčitanije