15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dio umjetničke zbirke Instituta „Dr Simo Milošević“ u Galeriji Josip Bepo Benković

Rad Aleksandra Lukovića Lukijana

Sedamdeset godina od osnivanja Instituta za fizikalnu medicine i rehabilitaciju “Dr Simo Milošević” Igalo, pravi je povod da se 14.marta (četvrtak) u 19 časova u Galeriji “Josip Bepo Benković” Herceg Novi, po prvi put široj javnosti predstavi dio umjetničkih djela iz bogatog fundusa Instituta.

Kroz dugogodišnji rad Institut je ,između ostalog, ostvario izvanrednu saradnju sa umjetnicima iz bivše Jugoslavije koji su prilikom boravka na liječenju u Institutu poklanjali svoje radove od kojih se vremenom formirala vrlo respektabilna zbirka. Osim toga, u Institutu su u galeriji „SPA“ uspješno organizovane mnogobrojne likovne kolonije sa kojih se navedena zbirka konstantno uvećavala. Zbirka sadrži preko 800 umjetničkih radova. Prije par godina vrlo kompetentna komisija je izvršila popis i procijenu navedenih djela i slobodno se može reći da Institut raspolaže zbirkom kojom se može ponositi.

Na ovoj izložbi kao doprinos proslavi velikog jubilejanovskoj publici će se prvi put, prikazati dio te velike zbirke.Na izložbi će biti predstavljeni radovi 52 umjetnika sa prostora bivše Jugoslavije.

Posjetioci će moći da vide radove vrlo istaknutih umjetnika kao što su Jovan Bijelić, Milan Konjović, Mato Đuranović, Bato Pravilović, Luka Berberović, Anđelko Arnautović, Srđan Vukčević, Vojo Tatar, Nikola Vujošević i mnogi drugi.

Izložba će biti otvorena do 06.04.2019. godine

Najčitanije