16 C
Kotor

Slušaj online radio

Dirljiva i eksplozivna komedija u Crnoj Gori i regionu

Živi i zdravi – film Ivana Marinovića

Film ”Živi i zdravi” u bioskopima od februara



Živopisna crnogorska komedija ”Živi i zdravi”, u režiji Ivana Marinovića, stiže u bioskope u prvoj nedjelji februara, a tim povodom objavljen je novi trejler filma.

Pretpremijera filma “Živi i zdravi” zakazana je za 30. januar u Herceg Novom, zvaničnu bioskopsku distribuciju u Crnoj Gori film počinje sa premijerom u Podgorici 31. januara, dok je beogradska premijera filma zakazana za 6. februar. Film je prethodno svjetsku premijeru imao u Glavnom takmičarskom programu međunarodnog Filmskog festivala “Black Nights” u Talinu.

Vjenčanje, tradicija, sukob novog i starog, ali i prelijepi ambijent Herceg Novog i primorja Crne Gore, okvir su ovoj dirljivoj i eksplozivnoj komediji u kojoj uloge tumače poznati glumci i glumice iz Crne Gore i regiona – Tihana Lazović, Goran Slavić, Momo Pićurić, Mirjana Joković, Goran Bogdan, Dragana Dabović, Snježana Sinovčić Šiškov, Dejan Đonović, Miloš Pejović, Sejdo Alijaj i drugi.

Komedija prati mladi par prije i tokom svadbe. Dinamičan i komplikovan odnos mlade, koja naprasno odustaje od udaje i mladoženje koji je na insistiranje oca primoran na ovaj čin, vjenčanje pretvaraju u farsu sa nizom neočekivanih obrta. Uzbudljiva situacija začinjena je pićem i dinamitom, baš kako tradicija i običaji nalažu.

Režiju i scenario potpisuje Ivan Marinović koji je publici poznat po debitantskom ostvarenju ”Igla ispod praga”, filmu koji je 2016. godine bio crnogorski kandidat za nagradu Oskar i koji je obišao više od 50 međunarodnih filmskih festivala.

Živi i zdravi – film Ivana Marinovića

”Živi i zdravi” je ko-produkcija šest država – partneri su Adriatic Western iz Crne Gore, Sense Production iz Srbije, Analog Vision iz Češke, Kinorama iz Hrvatske, Krug Film iz Sjeverne Makedonije i Spok Film iz Slovenije.

Film su podržali Filmski Centar Crne Gore, koproducent je Radio Televizija Crne Gore, generalni sponzor je, Portonovi risort, a sufinansijeri su i Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi, Filmski centar Srbije, Češki filmski fond, Hrvatski audiovizuelni centar, Filmska agencija Severne Makedonije, Slovenski filmski centar, Eurimages, Kreativna Evropa MEDIA i See Cinema Network.

Najčitanije