3 C
Kotor

Slušaj online radio

Djecu upoznali sa bućanjem kao dijelom kulturnog identiteta Tivta i Boke

Karavan kroz kulturnu baštinu Tivat

U okviru manifestacije “Novembarski dani” koja se održava u sklopu obilježavanja 21.novembra- Dana Opštine Tivat, Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Tivat u saradnji sa bućarskim klubom “Palma” iz Donje Lastve organizovao je “Karavan kroz kulturnu baštinu” za učenike šestih razreda Osnovne škole “Drago Milović“ iz Tivta i Osnovne škole “Branko Brinić“ iz Radovića.

“Ove godine smo se odlučili da to bude posjeta BK “Palma” i zogu u Donjoj Lastvi. Bućarski klub “Palma” je specifičan, jer jedini ima školu ovog sporta. Cilj nam je bio da učenike osnovne škole upoznamo sa ovim sportom, tradicionalnim za naš grad, kako bi ga sačuvali od zaborava i popularilozovali među mlađim generacijama”- kazala je sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti, Borka Mršulja.

Djecu je ugostio predsjednik kluba Niko Stjepčević, a zatim su imali priliku da treniraju zajedno sa trenerom – proslavljenim crnogorskim bućarskim reprezentativcem i osvajačem brojnih medalja na međunariodnim takmičenjima, Miroslavom Petkovićem i mladim bućarima iz BK “Palma”, a koji su ih rado učili osnovama ovog sporta.

Izvor:S.L.

Najčitanije