17 C
Kotor

Slušaj online radio

Do Milana i Minhena za 25 eura

wizz plane
wizz plane

Mađarska avio-kompanija “Wizz Air” od avgusta će uvesti letove od Podgorice do Milana i Minhena po promotivnoj cijeni od 24,99 eura u jednom pravcu.

Na Fejsbuk profilu kompanije je objavljeno da su karte već puštene u prodaju.

Najjeftinija karta je 24,99 eura, dok je normalna cijena za letove do Milana ili Minhena 77 eura.

Prvi let za Milano iz Podgorice zakazan je za 20. avgust, a za Minhen dan kasnije.

U cijenu karte su uključene takse, kao i manji prtljag (maksimalne mjere 42x32x25cm).

“Veći prtljag se dodatno naplaćuje, a broj sjedišta po promotivnoj cijeni je ograničen”, naveli su iz kompanije.

Ministar održivog razvoja i turizma, Branimir Gvozdenović je kazao da je Crna Gora pretežno avio-destinacija.

“U tom pravcu intenzivno radimo posljednjih godina, formirana je jedna posebna grupa koja se bavi ovom probematikom i, kao što vidite, napravili smo ozbiljne pomake u tom pravcu. Povezivanje sa Bavarskom i Lombardijom znači zapravo povezivanje sa nekim od najbogatijih regija u Evropi. Kada je u pitanju saradnja sa Wizz Air-om, radi se o cjelogodišnjim letovima”, kazao je Gvozdenović na konferenciji za novinare.

On je podsjetio da će se do Minhena i Milana letjeti dva puta sedmično.

“Za sada su to dvije linije, prema analizama koje smo radili tokom pregovora u 2016. očekujemo tri, a za 2018. nadamo se da ćemo se približiti broju od deset linija. Ove godine očekujemo bolju turističku sezonu od prošle, koja je bila najbolja ikada, a ta očekivanja se, između ostalog, ogledaju u projekcijama od preko milion putnika na tivatskom aerodromu i preko 750 000 na podgoričkom. Samo prošle godine je povećan broj njemačkih turista za čak 50 odsto, a ove godine evidentno očekujemo dalje povećanje”, kazao je Gvozdenović.

Izvršni potpredsjednik mađarske avio-kompanije, Džon Stefenson kazao da je Wizz air jedan od najvećih avioprevoznika u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

“Imamo 22 operativne baze u 12 država i flotu od 67 aviona. Zapošljavamo oko 2 600 ljudi. Imamo visoko edukovano osoblje i posadu, što čini veliki dio sigurnosti Kompanije. Dobitnici smo prestižnih nagrada poput one Air Transport World u kategoriji „Najbolja niskotarifna aviokompanija u 2016“. Priča Wizz Air-a je priča o rastu, ne samo avionske kompanije, već i zajednica širom Evrope do kojih letimo. Uzbuđeni smo što Podgoricu i Crnu Goru pridružujemo zajednici Wizz Air-a kao 39. državu ka kojoj ćemo letjeti”, rekao je Stefenson.

Wizz Air prevozi više od 20 miliona putnika u posljednjih 12 mjeseci. U oktobru 2015. godine, tek nešto više od 11 godina od početka svog rada, Wizz Air je prevezao svog 100-milionitog putnika, a jedna je od najmlađih aviokompanija koja je dostigla tu cifru.

Najčitanije