24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Dobra dinamika izgradnje puta na Luštici, ali vodovodna infrastruktura stagnira

Dobra dinamika izgradnje puta na Luštici, ali vodovodna infrastruktura stagnira
Izgradnja-puta-na-Lustici- foto RTHN

Predstavnici Opštine Herceg Novi, mjesec nakon početka radova, obišli su gradilište puta Monterose na Luštici, gdje su se uvjerili u odličnu dinamiku radova. Sa druge strane, nezadovoljni brzinom izgradnje vodovodne mreže, iz lokalne samoprave uputili su dopis Upravi za kapitalne projekte da utiče na izvođača.

Prema riječima sekretara za prostorno planiranje i izgradnju, Vladislava Velaš, u lokalnoj samoupravi zadovoljni su dinamikom izgradnje puta Montrose.

– Iako je ljeto, sezona je i temperature su visoke, zaista smo imali šta da vidimo. Prvih 600 metara trase je probijeno u punom profilu. Ozbiljan broj radnika i mehanizacije je na terenu. Zaista imamo samo riječi pohvale – istakao je on.

Izgradnju puta Monterose, kako informiše Velaš, finansira Uprava za kapitalne projekte sa 10,3 miliona eura, a rok za završetak radova je 30 mjeseci.

– Najvećim dijelom gotova je i eksproprijacija za prve tri ili četiri katastarske opštine na kojima će se sada izvoditi radovi, tako da ne vidim ni jedan problem na trasi, da bilo šta može zaustaviti radove. Ovom dinamikom, ako se nastavi, što je izvođač juče i potvrdio, možemo očekivati završetak radova prije roka. Nema nepredviđenih stvari, tako da sam siguran da možemo ovaj projekat da završimo i prije roka – navodi Velaš.

Tokom obilaska lokacije izgradnje vodovodne infrastrukture čelnici Opštine uvjerili su se da izvođača radova nema na terenu, uprkos obezbjeđenim svim potrebnim dozvolama za rad za vrijeme trajanja ljetnje turističke sezone.

– Moram da napomene da je prošle nedelje iz kabineta predsjednika Opštine zvanično poslat dopis da se još jednom upozori izvođač radova da kašnjenje na ovako značajnom projektu nije opcija. Radi se o vodovodnoj infrastrukturi, mještani Luštice i uopšte privreda to dugo čekaju, zbog čega ne mogu naći objašnjenje za ovakvo ponašanje izvođača – kazao je Velaš.

Uprava za kapitalne projekte povjerila je projekat izgradnje vodovodne infastrukture na Luštici kompaniji Eurozoks, vrijednost investicije je oko 10 miliona eura, a rok za završetak posla novembar 2025. godine .

Izvor:RTHN

Najčitanije