15 C
Kotor

Slušaj online radio

Dobrotvorno veče za učenike Resursnog centra za sluh za odlazak…

Martinović

Dobrotvorno veče tokom kojeg su prikupljana sredstva za odlazak učenika Resursnog centra za sluh i govor na Kulinarsku akademiju u Kaliforniji, kao i za regionalnu turneju mladih muzičkih talenata održano je u hotelu Regent u Tivtu, u petak, 29. septembra.

Organizatori ove dobrotvorne akcije, koja se održala pod motoom “Mi stvaramo mogućnosti”, bili su Odbor za gradove pobratime Santa Barbare i Kotora i Međunarodni festival KotorArt.

Program je otpočeo premijerom dokumentarnog filma o dosadašnjoj saradnji Santa Barbare i Kotora, u režiji Dušana Vulekovića. Potom su nastupili renomirani crnogorski pijanista Ratimir Martinović sa KotorArt talentima, učenicima muzičke škole “Vida Matjan”Andrijana Jovanović i Boško Tujković, dok su posluženje pripremili polaznici Kulinarske akademije “Goran Milić” u Los Anđelesu tj. učenici Resursnog centra za sluh i govor u Kotoru.

Gostima su se obratili pijanista Ratimir Martinović, osnivač Kulinarske akademije Goran Milić, kao i direktor kotorskog Resursnog centra Neđeljko Moškov. Insipirativnim govorima, obratili su se djeci iz Resursnog centra, mladim vaterpolistima, donatorima i sponzorima koji su podržali ovu akciju, naglašavajući veliki značaj saradnje između ova dva grada i perspektivama budućih projekata.

“Ova saradnja gradova pobratima je ispala najbolja od svih, i ja sam zaista ponosan na to što smo uradili i koliko je to uspješno” izjavio je Isak Adižes, inicijator bratimljenja dva grada.  “Bilo je zaista dragocjeno i nakon dvije posjete Kotoru mogu da posvjedočim o tome koliko Kotor ostane u vama nakon što se vratite kući” izjavila je gradonačelnica Santa Barbare Helen Šnajder.

“U ime Opštine Kotor moram da kažem da se nadam da ćemo u budućnosti našu saradnju učiti još dubljom, još produktivnijom i da će dati još više rezultata”, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Priprema koktela

Američki sponzori su za dobrotvorno veče opredijelili pet hiljada eura, a akciji su se do sada pridružili Opština Kotor, Opština Budva, Luštica Bay, Prva banka Crne Gore, Bigova Bay, Hard Rock Café, Abu Dhabi Financial Group, Hotel Cattaro, Fakultet za mediteranske poslovne studije u Tivtu, Pomorski muzej Crne Gore. Mimo ovih, očekuje se podrška i drugih donatora, a ukupnim sredstvima će se uspješno realizovati planirane aktivnosti.

Najčitanije