25 C
Kotor

Slušaj online radio

Dodjeljena priznanja najboljim sportistima Tivta za 2014.

Košarkaš Srđan Subotić najbolji je sportista Tivta, a Kuglaški klub „Mornar“ najbolji sportski kolektiv Tivta u 2014 godini.

Nagrade najboljim sportistima i sportskim klubovima Tivta za 2014. godinu dodijeljene su danas na svečanosti u multimedijalnoj sali Opštine Tivat.

Priznanja su dobili, kuglašica Mirjana Ardalić, rukometaš Marko Vrdoljak, boćar Miroslav Petković, džudista Pavle Kostić, streličar Milan Borović, atletičarka Amela Feković, fudbaler Velibor Mršulja, jedrličar Igor Nikolić, dizač tegova Željko Ljepavić.

Specijalna priznanja za izuzetne sportske uspjehe u 2014. godini dobiće Džudo klub Tivat, Jedriličarski klub „Delfin”, SRD „Pagar”, Boćarski klub „Brđanin”, Šahovski klub „Mimoza” i kadetska selekcija Rukometnog kluba „Partizan”.

Posebna priznanja za individualne sportske uspjehe pripale su kuglašu Nikoli Petoviću, jedriličaru Balši Dojkiću, sportskom ribolovcu Aleksandru Jandriću ragbisti Srđanu Popoviću, rukometašici Kristini Duši i takmičaru džiu džice Svetozar Krstić.

Najbolji sportisti Tivta za 2014.
Najbolji sportisti Tivta za 2014. – Kuglaški klub Mornar

Najboljima, košarkašu Srđanu Subotiću i kuglaškom klubu „Mornar“ priznanja i nagrade od u iznosu od 1000 eura uručili su gradonačelnik Tivta Ivan Novosel i predsjednik SO Tivat, Krsto Bošković.

„Čeka nas dosta obaveza na normativnom planu. Zakonska obaveza nam je da donesemo strategiju razvoja sporta u Tivtu, obećavam da ćemo se potruditi da tu strategiju napravimo i da to bude odraz stremljenja sportista i da na pravi način trasiramo put razvoja sporta u Tivtu. Obaveza nam je da donesemo pravilnik o finansiranju sportskih kolektiva. Tivatska lokalna uprava je izdašno pomagala razvoj sporta i sportske kulture i to će raditi i u budućem periodu. U 2014. godini  smo iz budžeta odvojili više od 230.000 eura, a u 2015. godini je planirano 250.000 eura za razvoj sporta. Sredstva koja se ulažu u tivatski sport su mnogo veća, zajedno sa investitorima i sponzorima..“ – kazao je gradonačelnik Tivta, Ivan Novosel.

U ime Radio Tivta i sekcije sportskih novinara nagarđene i zvanice pozdravio je Dragan Popadić, direktor Radio Tivta i predsjednik opštinskog Savjeta za sport.

Organizatori dodjele priznaja najboljim sportistima su Radio Tivat, sekcija sportskih novinara i Opština Tivat.

Najčitanije