25 C
Kotor

Slušaj online radio

Donatorsko veče za razvoj talentovanih mladih jedriličara Crne Gore

U organizaciji Montenegro Olympic Sailing Development, inicijative za podršku i razvoj talentovanih mladih jedriličara Crne Gore, u subotu 30. septembra uspješno je održano prvo donatorsko veče.

Montenegro Olympic Sailing Development (MOSD) odvija se pod okriljem Crnogorskog jedriličarskog saveza i okuplja jedriličarske klubove Boke Kotorske kako bi zajednički radili u cilju razvoja, obezbijedili resurse potrebne za uspjeh. Inicijator i osnivač je Richard Gadbois, strastveni jedriličar iz Sjedinjenih Američkih Država, koji je svoj dom pronašao u Crnoj Gori od 2021. godine.

Sinoćnji događaj je velikodušno podržao restoran “One” u Porto Montenegru. Domaćin večeri je bio trostruki olimpijski jedriličar Milivoj Dukić iz Herceg Novog, koji u ovom olimpijskom ciklusu ima cilj da se izbori za normu i ponovo predstavlja Crnu Goru na Olimpijskim igrama u Parizu sledeće godine. Gost večeri je bio i košarkaška legenda Vlade Divac.

Divac se obratio gostima, iskazao zadovoljstvo što je u prilici da podrži razvoj olimpijskog jedrenja u Crnoj Gori i ohrabrio mlade jedriličare :

“Čast mi je sam na ovog dogadjaju. Kao što znate dva puta sam bio učesnik olimpijskih igara, oba puta osvojio srebrnu medalju. Uz mnogo rada i truda jedriličarima iz Crne Gore želim prije svega mnogo zdravlja, jer je to osnovni preduslov da stignu do uspjeha i medalja kojima teže. Koristim priliku da se zahvalim Richardu, njegova podrška jedriličarskoj zajednici i Milivoju zavredjuje izuzetno poštovanje. Ne mogu da nadjem riječi da iskažem zahvalnost za njegov doprinos razvoju olimpijskog jedrenja i podršci mladim jedriličarima da postignu svoje ciljeve.” – kazao je Divac.

Montenegro Olympic Sailing Development -Donatorsko veče – Vlade Divac

Cilj prvog donatorskog dodogađa da se prikupe sredstva za nabavku kombija za jedriličarsku reprezentaciju Crne Gore neophodnog za prevoz mladih jedriličara Crne Gore na regate širom Evrope, je ostvaren. Učešće na medjunarodnim takmičenjima će im omogućiti da unaprede svoje vještine i priliku za postizanje značajnih rezultata.

“Podrška koju pružamo mladim jedriličarima i ulaganje u njihovu budućnost su od suštinskog značaja. To nije samo ulaganje u sport, već i u razvoj mladih ljudi koji će postati lideri u zajednici, na čemu istrajno rade Crnogorski jedriličarski savez i naši klubovi, moj matični klub Jugole Grakalić, Lahor iz Kotora i Delfin iz Tivta. Njihova rad i entuzijazam zaslužuju i trebaju podršku, kako bismo zajedno izgradili svijetliju budućnost za crnogorski sport i društvo.” – kazao je Dukić i u ime Crnogoskog jedriličarskog saveza, klubova i jedriličara, iskazao zahvalnost:

„Vaša prisutnost i podrška, i podrška mnogih koji nisu ovdje večeras, znače nam mnogo, i zahvaljujemo vam se na tome. Nadamo se da ćete se pridružiti ovoj važnoj misiji kako bismo unapredili uslove za rad mladih koji se bave jedrenjem u Crnoj Gori.

Ovaj događaj je takođe prilika da se zahvalimo gospodinu Gadboisu, gospodinu Krgoviću i svim drugim pojedincima, kompanijamam, ustanovama i volonterima koji prepoznaju potrebe naše zajednice i aktivno rade na njenom razvoju. Njihova predanost društvenoj odgovornosti je inspiracija za nas sve.

Montenegro Olympic Sailing Development -Donatorsko veče

Još jednom hvala svima koji su ovde večeras. Hvala vam na vašem vremenu i donacijama, i nadam se da ćemo zajedno postići naš cilj.”

Montenegros Olympic Saling Deveolpment je dugoročna inicijativa za podršku ovom sportu u Crnoj Gori i, osim organizacije više događaja uoči Olimpijskih igara u Parizu sledeće godine, nastaviće se i nakon tog događaja. Osim što okuplja tri kluba Boke Kotorske – JK Delfin (Tivat), JK Jugole Grakalić (Herceg Novi) i JK Lahor (Kotor), organizatori programa podstiču sve crnogorske jedriličarske klubove da se pridruže inicijativi kako bi podržali budući uspjeh crnogorskih jedriličara na međunarodnoj sceni.

Najčitanije