23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Dovode „Vueling“ u Crnu Goru ?

Vuelingovi avioni u Barseloni
Vuelingovi avioni u Barseloni

Delegacija predstavnika preduzeća „Aerodromi Crne Gore“ i Ministarstva pomorstva i saobraćaja, boraviće od danas do petka u službenoj posjeti Barseloni, glavnom gradu regije Katalunja u Španiji, gdje će razgovarati o modalitetima poslovne saradnje sa predstavnicima tamošnjih vazduhoplovnih institucija i industrije.

U delegaciji su članica menadžmenta ACG Gorica Raičević i direktori podgoričkog i aerodroma Tivat Dragan Milanović i Damir Pinjatić, kao i Direktor direktorata za vazdušni saobraćaj u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Nebojša Krstajić.

Prema nezvaničnim informacijama delegacija iz Crne Gore srešće se i sa menadžerima najveće španske lou-kost aviokompanije „Vuelnig“ koja ima svoju glavnu bazu na aerodromu Barcelona-El Prat. „Vuleing“ koji ima flotu od preko 100 aviona i leti na više od 150 destinacija u Evropi, iskazao je preliminarno intersovanje da u doglednoj budućnosti, otvori liniju između Barselone i najvjerovatnije Tivta u Crnoj Gori.

Pored toga, razgovaraće se i o mogućim modalitetima saradnje ACG sa aerodromom u Barseloni koji je sa lanjskih skoro 37,5 miliona putnika, jedan od najprometnijih u Evropi, te razmjeni iskustava, posebno u kontekstu predstojeće modernizacije i proširenja kapaciteta aerodroma Tivat. Sagovornicima u Španiji biće predstavljeni i razvojni projekti aerodroma u Podgorici čija je realizacija planirana po sistemu privatno-javnog partnerstva, a radi se o izgradju kargo-terminala i aerodromskog hotela.

Jedan od Vuelingovih aviona
Jedan od Vuelingovih aviona
Izvor:S. L.

Najčitanije