26.6 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Kotor: Novcem iz budžeta Opštine Kotor i Budva, lokalne vlasti tradicionalnu manifestaciju pretvorile u nacionalistički performans

DPS Kotor

U Radanovićima je sinoć održana svečanost povodom početka Dana pamidore, maslina i meda, a zapravo iza te smotre, sakrila se manifestacija koja je, već drugu godinu zaredom, obilovala nacionalističkom ikonografijom i istim takvim pjesmama, kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

“Tako smo sinoć, uz prepoznatljiv muzički repertoar i euforičnu atmosferu, svjedočili trobojkama, ali čak i četničkoj zastavi, a sve u cilju da se na bizaran način veliča jedna nacija i potiru antifašističke i multietničke vrijednosti Crne Gore.

Da stvar bude još gora, ovakav jedan skaredni događaj podržan je sredstvima iz budžeta lokalnih uprava, jer su među glavnim pokroviteljima bile opštine Budva i Kotor, kao i Turistička organizacija Kotor.

Uzimajući u obzir sve navedene činjenice, odgovornost za ovakvu provokaciju u organizaciji lokalne vlasti dvije opštine i jedne turističke organizacije snose njihovi čelni ljudi, Marko Carević, Vladimir Jokić i Jovan Ristić. Stoga očekujemo da se o jučerašnjem događaju i njegovim porukama, izjasne svi konstituenti sadašnje vlasti, sa posebnim akcentom na URA-u, koja čini vlast u Kotoru, i koja se predstavlja partijom građanske profilacije i koja bi kao takva trebalo da zastupa sve suprotno od onog što je predstavljao jučerašnji nacionalistički performans” – kaže se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Kotor.

Najčitanije