21.9 C
Kotor

Slušaj online radio

DPS Tivat: Provokacija multietničkog Tivta uz kršenje mjera

Sinoć u Tivtu – foto Radio Tivat

U Tivtu na Ljetnjoj pozornici sinoć je održan dugo najavljivani događaj koji je reklamiran kao humanitarni koncert, a kako ističu u DPS Tivat, iza tog plemenitog naziva, sakrila se manifestacija sa nacionalističkom ikonografijom i istim takvim pjesmama.

Kako navode u saopštenju, glavni govornik bio je pop SPC Mijajlo Backović.

“Uz političke poruke i tonove ‘Veseli se srpski rode, veseli se do slobode’, ‘Oj Kosovo, Kosovo’, Beogradski sindikat, grupu poznatu po politički angažovanim pjesmama, kao ona ‘Dogodine u Prizrenu’, koja bodri nacionaliste na nove pohode po uzoru na one koje smo gledali u Bosni i Hrvatskoj devedesetih, okupili su se mnogi, a među njima i predsjednik Opštine Budva Marko Carević, kao i visoki funkcioneri tivatske opštine. U takvoj atmosferi, potpune euforije, u sred multietničkog Tivta pokušala se na jedan bizaran način veličati jedna nacija, i slaviti njena politička dominacija u ovom gradu”, navode u DPS Tivat.

DPS Tivat

Učešće sveštenika SPC, kako smatraju, dovoljan je bio znak ministarki Borovinić Bojović da zažmuri na očigledno grubo kršenje mjera.

“Jasno je da je događaj bio prst u oko svim onim ugostiteljima koji su morali zbog epidemijske situacije da zatvore svoje objekte. Očekujemo da se o jučerašnjem događaju i njegovim porukama, izjasne svi konstituenti sadašnje vlasti, posebno SDP, koja bi trebalo da zastupa sve suprotno od onog što je jučerašnje klero-nacionalističko provociranje multietničkog primorskog grada, predstavljalo”, navode u saopštenju Opštinskog odbora DPS Tivat.

Najčitanije