24 C
Kotor

Slušaj online radio

Državno prvenstvo za mlade vaterpoliste u Kotoru od petka 19. aprila

Mladi vaterpolisti

Vaterpolisti Primorca do 12 godina nedavno su učestvovali na međunarodnom turniru “Tomo Udovičić” u Dubrovniku, koji okuplja veliki broj ekipa iz cijelog svijeta.

Nakon toga su boravili na trodnevnim pripremama u Novom Sadu, a za naredni vikend očekuje ih prvenstvo Crne Gore u Kotoru.

Trener Nikola Mršulja je zadovoljan.

“Učestvovali smo sa dvije ekipe, do 12 i do 14 godina. Ekipa do 12 godina koju sam predvodio je u konkurenciji 28 ekipa zauzela sedmo mjesto, a generacija do 14 godina, deveto mjesto, u konkurenciji 40 ekipa.

Odigrali smo solidan turnir, lično sam očekivao više, u četvrtfinalu smo izgubili od KPK,a u grupi smo ih lako pobijedili.

To pokazuje da smo na dobrom putu, ali da moramo puno da radimo, kako bi napravili bolji rezultat.

U Novom Sadu smo sa Vojvodinom,koja je druga u prvenstvu Srbije, odradili pet zajedničkih treninga, koji su nam dobro poslužili kao priprema za prvenstvo Crne Gore narednog vikenda u Kotoru, gdje očekujemo dobar rezultat”, rekao je Mršulja, kome je pomoćnik na klupi bio Igor Kostić.

Kotorani su u Dubrovniku nastupili u sastavu:
Josip Vukašinović, Pavle Broćić, Petar Roganović, Luka Ševaljević, Dimitri Perov, Relja Gopčević, Luka Zvicer, Luka Grbović, Novak Vučetić, Martin Janković, Blažo Paunović, Damjan Milaš, Andrija Bjelčević, Petar Stepanov, Luka Grbović i Vido Moškov.

Primorac je u grupi savladao Bolonju 10-5, KPK 7-4, u šesnaestini finala Novi Beograd 7-2, a u osmini finala izgubio od KPK 5-2.

U meču za 5. mjesto Kotorani su poraženi od Colegio Brains 7-5, a u duelu za sedmu poziciju, bili su bolji od Barselonete 7-4.

Na državnom prvenstvu u bazenu “Zoran Džimi Gopčević” od 19. do 21. aprila, izabranici Nikole Mršulje u prvom kolu u petak od 18 sati igraju sa ekipom Nikšića, a u subotu od 9 i 30 protiv Mladosti iz Bijele i u 18 i 50 sa ekipom Budućnosti.

Utakmice za plasman na programu su u nedjelju.

Najčitanije