16 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovčani će Novu godinu dočekati na Stradunu uz Zdravka Čolića

Dubrovnik – foto Grad Dubrovnik

Novu godinu na Stradunu 29. put organizovano će dočekati Dubrovčani i njihovi gosti, uz koncert Zdravka Čolića, a dubrovački gradonačelnik Mato Franković najavio je da se očekuje oko 30 hiljada gostiju, uz 15 otvorenih hotela.

Zbog očekivanog dolaska većeg broja posjetitelja u noći dočeka, Gradska uprava odlučila je zatvoriti promet oko povijesne jezgre. Bit će dopušten promet samo hitnim službama, auto- taksi vozilima i vozilima stanara koji žive na tom području.

Posjetitelji koji u Dubrovnik planiraju doći osobnim vozilima na raspolaganju će biti četiri parkirališta i jedna javna garaža, ukupnog kapaciteta 1.157 parkirališnih mjesta, a javni gradski prijevoz bit će besplatan, uz dodatne polaske iz Luke Gruž prema Pilama.

Za praćenje dočeka na Stradunu i koncerta Zdravka Čolića bit će uspostavljena četiri dodatna punkta s LED ekranima i ozvučenjem na širem području povijesne jezgre.

Iz dubrovačke Gradske uprave potvrdili su da su za doček spremne sve gradske službe, a na dvije lokacije će biti interventni zdravstveni timovi.

Najčitanije