20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovčani i gosti 2024. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz vatromet

Dubrovnik doček 2024. Zdravko Čolić

Dubrovčani i njihovi gosti u 2024. godinu ušli su na prepunom Stradunu uz koncert Zdravka Čolića i Ante Gelo Benda te vatromet, valcer i zdravicu šampanjcem, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

„Želim zdravlja, sreće i međusobnog uvažavanja. Cijelom svijetu želim mir. Sjetimo se večeras naroda u Ukrajini, naroda u Palestini i Izraelu, i mislimo na njih“, poručio je Franković u novogodišnjoj čestitci u prvim sekundama nakon ponoći sugrađanima i gostima grada kojih je u povijesnoj jezgri bilo 19 hiljada.

Zbog dolaska većeg broja posjetitelja u noći dočeka promet oko povijesne jezgre bio je ograničen samo za žurne službe, auto taksi vozila i vozila stanara. Posjetitelji s osobnim vozilima upućeni su na četiri parkirališta i jednu javnu garažu, ukupnog kapaciteta 1.157 parkirališnih mjesta, uz besplatan javni prijevoz.

Dubrovnik doček 2024.

Dubrovačka gradska uprava za doček je aktivirala sve gradske službe, a na dvije lokacije bili su interventni zdravstveni timovi. Za praćenje dočeka na Stradunu i koncerta Zdravka Čolića bila su na širem području povijesne jezgre određena četiri dodatna punkta s LED ekranima i ozvučenjem.

Program dočeka u sklopu 10. Dubrovačkog zimskog festivala počeo je u nedjelju na Staru godinu Dječjim dočekom uz Ante Gelo Bend na Stradunu, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik ispred crkve sv. Vlaha.

Gradonačelnik Dubrovnika M. Franković

U ponedjeljak 1. januara 2024. godine u podne će se na Stradunu održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera uz sopranisticu Martu Hut i tenora Božu Jurića Pešića, uz kamenice i pjenušac. U večernjim satima će na istom mjestu nastupiti klapa Šufit.

Prema informaciji gradske Turističke zajednice, u Dubrovniku je otvoreno 15 hotela.

Najčitanije