13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Dubrovnik – 21. Mediteranski sajam do 19. marta

Mediteranski sajam zdrave hrane foto Boka News

U hotelu Rixos Premium Dubrovnik, od srijede do 19. marta, održava se 21. Mediteranski sajam zdrave prehrane, ljekovitog bilja i zelenog poduzetništva.

Brojni DUbrovčani dan su iskoristili za posjet Mediteranskom sajmu i kupnju autohtonih proizvoda i namirnica iz cijele Hrvatske. Izlagači su došli iz svih županija, većina ih je prisutna svake godine, a kao i uvijek ima nešto novih i mladih snaga koji su svoju proizvodnju baziralli u ruralnim krajevima Hrvatske.

– Svrha sajma – istaknuo je Kraljević – je marketinški prezentirati i informirati ljude koliko je važno za organizam što unosi u sebe, je li to gmo hrana ili ona s certificiranom oznakom ili tradicionalno uzgojena. Glavne odrednice su da uvjerimo mlade ljude da ostanu na selima jer će tako opstati. Danas je ponuda kvalitetnija, informacije su dostupnije i to je jednostavno trend u svijetu. Uvijek sam govorio da će to bujati pa stoga ovim putem sve pozivam da se uključe u ovaj vid proizvodnje, ako imaju mogućnosti – poručio je direktor Mediteranskog sajma Vedran Kraljević.

Najčitanije